Kako navodi beloruski predsednik, situacija na frontu je i samim ukrajincima jasno očajna

Kraj ratu u Ukrajini se bliži kraju, navodeći da sve više raste rascep i potencijalni konflikt između političkog vođstva i naroda u Ukrajini.

Govoreći u utorak tokom virtuelnog časa organizovanog za sve beloruske škole i studente sa Univeriteta, izjavio je:

Ukrajine se deli, konflikt raste između predsednika i vojske.

Kako je naveo beloruski predsednik, vojska je jedina sila u Ukrajini koja može da lupi šakom o sto i da kaže da je vreme za pregovore ili će Ukrajina biti obrosana sa lica zemlje. Lukašenko je takođe dodao da je komanda Beloruske vojske, koja je najbliža ratištu i iz prve ruke može da vidi šta se događa na terenu, saglasna u tome da je situacija beznadežna za Ukrajince.

Umeđuvremenu, upozorio je i da konflikt u susednoj zemlji lako može da se otrgne kontroli i od nje nastane užasna forma konfrontacije koja uključuje i korišćenje oružja za masovno uništrnje.

Dodao je i da Rusija je sme doživeti poraz u ukrajini, dodajući da je Minsk čvrsto uz Moskvu. Naveo je i da je ruska operacija defanzivna po svojoj prirodi, u kojoj je sprečen neizbežni raketni udar na južne delove zemlje kao i na ruske snage koje su još bile u zemlji pre napuštnja držsvr nskon okončsnjs vržbi.

Dodao je i da su ruske jedinice uništile ukrajinsker raketne jedinice tek pola sata pre objave početka Specijalne vojne operacije u februaru.

Izlaganje je završio tvrdnjom da Zapad, a posebno SAD, stoje iz planiranog napada na Belorusiju i da im je cilj da učine da Rusja da klekne. A Rusija ne može da klene.

Autor: redportal.rs

#Belorusija

#NATO

#SAD

#Ukrajina

#Ukrajinski rat

#rat