Ruski rebrendirani McDonald's privukao je veliku pažnju Rusa

Prva ekspozitura ruske verzije lanca restorana McDonald's, pod nazivom Delicious and Dot, otvorena je u Moskvi pre deset dana nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji. Od tada je otvoreno oko 50 restorana u i oko ruske prestonice.

Ruski rebrendirani McDonald's privukao je veliku pažnju Rusa i na dan otvaranja u Moskvi prodato je skoro 120.000 hamburgera, oborivši sve dosadašnje rekorde pre nego što je američki lanac napustio zemlju.

- Prvog dana prodali smo skoro 120.000 hamburgera. Nikada nismo videli takav dnevni promet za sve vreme poslovanja Mekdonaldsa u Rusiji - rekao je izvršni direktor Oleg Paroev.

Kaže da ne očekuje da će ova potražnja za hamburgerima potrajati, ali da im je cilj da otvore restorane na što više lokacija i dobro rade.

Priznaje da je izazov zameniti neke sastojke i pronaći dobavljače. Iako 99% proizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev kaže da je "značajan procenat" sastojaka nabavljen u inostranstvu, što je komplikovan proces zbog sankcija.

- Trenutno tražimo novog dobavljača pića jer Coca-Cola iscrpljuje svoje rezerve u Rusiji - rekao je on.

Nova kompanija je odlučna da održi kvalitet proizvoda, ali Paroev napominje da je izazov zadržati čuveni Mekdonaldsov ukus hrane.

- Naši gosti će se naviknuti na novo ime i shvatiće da više nisu u "Meku" već u "Pontu" -zaključuje Oleg.

Novi McDonald's logo, šema boja i pakovanje bez svih brendova dočekali su hiljade ljudi koji su došli na svečano otvaranje Tasti and Spike na Puškinovom trgu u Moskvi, pošto je nova kompanija izgubila zaštitni znak i prava intelektualne svojine američke grupe.

Novi vlasnik je Aleksandar Govor, koji od 2015. ima Mekdonaldsovu licencu za 25 restorana u Sibiru. U kompaniji napominju da se zapošljavanje nastavlja.

Autor: redportal.rs

#Ruski McDonald's

#otvaranje

#prodaja