Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da su ruske snage izvele raketne udare na ciljeve u mnogim regionima Ukrajine

Oko 18 projektila ispaljeno iz aviona na infrastrukturne objekte u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Lavovskoj, Vinjickoj, Kijevskoj i Zakarpatskoj oblasti.

- Ruske snage su sinoć ispalile više od 20 projektila na različite regione Ukrajine, uglavnom iz Kaspijskog mora - saopštio je načelnik Komande Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat.

On je naveo da su ruski strateški bombarderi Tu-95 ili Tu-160 lansirali rakete iz Kaspijskog regiona, prenosi Ukrajinska pravda.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da su ruske snage izvele raketne udare na ciljeve u mnogim regionima Ukrajine, sa ciljem da unište transportnu infrastrukturu.

Navedeno je da su ruske snage izvele višestruke raketne udare po ciljevima u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj, Lavovskoj, Vinickoj, Kijevskoj, Zakarpatskoj, Odeskoj i Donjeckoj oblasti, prenosi Interfaks Ukrajina.

Autor: Tanjug AP

#Ukrajina

#rat

#rusija