Više različitih videa pokazuju ukrajinske vojnike koji se iživljavaju nad ruskim zarobljenicima

Rusija je započela istragu nakon što su se eksplicitni videi pojavili na mrežama koji ukazuju na to da ukrajinska strana krši sve propise Ženevske konvencije o tretiranju zarobljenika. Kako je objavio istražni komitet:

Video materijal koji kruži mrežama prikazuje zarobljene vojnike kojima se namerno nanose rane vatrenim pružjem u predelu nogu (kolena).

Načelnik komiteta Aleksandar Bastrukin, naredio je istražiteljima da sav video materijal stave u kontekst, da sakupe i zabeleže sve dokaze i da identifikuju sve osobe koje su uključene i da ih sprovedu pravdi. Iako nije na prvi pogled jasno gde i ko je snimio ove morbidne videe, prema određenim izvorima incident se najverovatnije odvijao u vojnom kampu koji se nalazi u istočnoj Ukrajini u regionu Harkova - koji je pod kontrolom nacionalističkih jedinica.

Više različitih kratkih videa je izgleda snimljeno upravo na gore pomenutom mestu. Svi ruski vojnici pokazuju znakove teškog prebijanja ili imaju rane po nogama.

Ranjene vojnike ispituju naoružani vojnici, od kojih veliki broj njih nosi plave vezice na rukama, što je često obeležje među ukrajinskim vojnicima. Sudeći prema video materijalu, neki od zarobljenih vojnika su i preminuli tokom ispitivanja. Jedan od snimaka takođe prikazuje još tri vojnika koja izvode iz kombija i potom im se puca direktno u kolena.

Okrutnost koja je prikazana videima je naišao na osudu, čak i iz pro ukrajinskih krugova

Procenite sami (pažnja 18+):

IZVOR: Twitter / @FxTrade74640172

IZVOR: Twitter / @windfaustleo

IZVOR: Twitter / @timetravel077

IZVOR: Twitter / @MarinaBankovic1

Autor: redportal.rs

#EU

#Invazija

#NATO

#Ruska vojska

#SAD

#Tortura

#Ukrajina

#Ukrajinci

#Ukrajinska vojska

#Vojnici

#Zarobljenici

#Zelenski

#istraga

#iživljavanje

#kolena

#mučenje

#noge

#prebijanje

#putin

#rane

#rat

#rusi

#rusija

#specijalna operacija

#streljanje

#vladimir

#Ženevska konvencija