Uništene su škola, kulturni centar i nekoliko privatnih objekata.

- Ukrajinski grad Černigov na severu zemlje doživeo je "kolosalne gubitke i razaranja" nakon teškog bombardovanja ruske artiljerije i vazdušnih udara - izjavio je danas guverner Vjačeslav Čaus.

Guverner Čaus za ukrajinsku televiziju tvrdi da su tela 53 osobe u protekla 24 sata dopremljena u gradske mrtvačnice, prenosi agencija AP.

- Grad nikada nije video takve kolosalne gubitke i razaranja - rekao je on.

Prema izveštajima regionalnog guvernera Vjačeslava Čausa, ruske snage su u sredu ubile čak 53 civila u severnom ukrajinskom gradu Černigovu.

- Neprijatelj nastavlja sistemske artiljerijske i vazdušne napade na regionalni centar. Uništavaju civilnu infrastrukturu - objavio je on na Telegramu, prenosi Bi-Bi-Si.

Gradonačelnik istočnog ukrajinskog grada Merefa Veniamin Sitov optužio je ruske trupe za granatiranje stambene četvrti u gradu, pri čemu su uništene škola, kulturni centar i nekoliko privatnih objekata.

Sitov je lokalnim medijima rekao da se napad dogodio oko 3:30 časova po lokalnom vremenu i dodao da nije bilo civilnih žrtava, ali da je nekoliko vojnika nastradalo, preneo je BBC.

Autor: Tanjug AP

#Ukrajina

#rat

#rusija

#Černigov