Ugovori su potpisani između donatora sredstava, izvođača radova i fondacije za decu i mlade Beograda "Gnezdo", kao i korisnika donacije.

Pet kuća u Glini, koja je bila pogođena razornim zemljotresom u Hrvatskoj u decembru 2020. godine, biće izgrađeno zahvaljujući donatorskim sredstvima, a ugovor o donaciji potpisan je danas u Starom dvoru.

Ulogu posrednika u ovom projektu imao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je spojio srpske kompanije, Fondaciju Gnezdo i ugrožene u Hrvatskoj kojima je bila neophodna pomoć, zbog čega mu je gradonačelnica Gline Branka Bakšić uručila zahvalnicu.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je mogao da pomogne srpskim građanima kojima su kuće stradale u zemljotresu. Grad Beograd je odmah sagradio privremni smeštaj za sve ljude kojima su domovi srušeni i da je to trebalo da bude kratkoročno rešenje, ali da se niko drugi nije pozabavio da im obezbedi smeštaj.

Već godinu i po dana ove porodice žive u kontejnerima i kako navodi Vesić:

- Pokazali smo da možemo da učinimo dobro delo i da možemo da pomognemo našim ljudima gde god da se oni nalaze i da Beograd uvek nađe način da pomogne našim ljudima i da je Beograd mesto u kome uvek mogu da očekuju pomoć. 💕

- Ovo je veliki dan za grad Beograd, ali i veliki za fondaciju Gnezdo, koja je osnovana u novembru mesecu i mi smo do sada dosta porodica pomogli i ovo je do sada najveći uspeh za fondaciju. Nije bilo lako naći donatore i Goran nam je mnogo pomogao u tome i želim da se zahvalim na tome jer smo usrećili porodice 😊😎 - naglasila je Tanja Popović.

- Imam samo reči hvale i jedva suzdržavam suze. 😥💕 Ovo je veliki dan za stanovnike Banije i za stanovnike grada Gline. Hvala Goranu Vesiću, hvala Sanji Lakić i naravno najviše hvala donatorima jer bez njih ove kuće se ne bi mogle izgraditi - rekla je Branka Bakšić.

IZVOR: FB / Goran Vesić

Autor: redportal.rs

#Goran Vesić

#Hrvatska

#Srbija

#beograd

#glina