Rajfajzen banka, podružnica jedne od najvećih austrijskih bankarskih grupacija RBI, posluje u Rusiji od 1996. godine

Rajfajzen banka Rusija namerava da nastavi sa poslovanjem kakva god bila odluka austrijske bankarske grupe Rajafajzen bank internešenal (RBI) o učešću u kapitalu ruskog zajmodavca, saopštila je pres-služba ruske banke.

Mediji su prethodno izvestili da RBI razmatra strateške opcije o budućnost Rajfajzen banke Rusija, uključujući pažljivo vođen izlazak iz kapitala ruske podružnice zbog situacije u Ukrajini.

- Rajfajzen banka će nastaviti da posluje na ruskom tržištu bez obzira na format učešća RBI grupe u njenom kapitalu. Osim toga, trenutno se razmatra revizija učešća RBI u kapitalu kao poslednja mera, pri čemu nisu donete bilo kakve posebne odluke - navodi se u saopštenju pres službe ruske banke, prenosi Tass.

Dalje se dodaje da sigurnosna margina (bankarski mehanizam zaštite od rizika) omogućava banci da se oseća sigurno u bilo kakavoj kriznoj situaciji.

- Nastavićemo da pružamo usluge svim našim klijentima u Rusiji, kao jedna od najpouzdanijih banaka u zemlji - poručili su iz Rajfajzen banke Rusija.

Rajfajzen banka, podružnica jedne od najvećih austrijskih bankarskih grupacija RBI, posluje u Rusiji od 1996. godine, i deseti je najveći kreditor po obimu aktive među ruskim kreditnim organizacijama.

Autor: Tanjug

#Beč

#Rajfajzen

#ostaje da posluje

#rusija