Jedan od najvećih srpskih mladih talenata

Naš mladi violončelista Petar Pejčić nastupio je u nedelju, 7. novembra 2021, na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine uz klavirsku pratnju Natalije Mladenović, u okviru programa Bemusov podijum mladih 🎶. Na programu su bila dela Šuberta – izbor solo pesama u aranžmanu za violončelo i klavir i Sonara Arpeđone, Kasado – iz svite za violončelo, Pjaciola – La Grande Tango i Oblivion.

Foto: Redportal.rs/Belkisa Beka Abdulović

Ovo je bila retka prilika da beogradska publika čuje uživo jednog od naših najvećih mladih talenata koji radi i studira u Nemačkoj, a pripada samom vrhu svetske muzičke scene 😎. Dobitnik je brojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja. Osvojio je AENA Special Prize na renomiranom takmičenju Pablo Kazals u Španiji 2020. godine, drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju Ana Kul u Austriji 2020. godine i treću nagradu na Takmičenju univerziteta na kojem je studirao 2019. godine. Ostale nagrade i priznanja: ArtLink Société Générale – Najperspektivniji mladi muzičar za 2018; dobitnik je prve i specijalne nagrade na Državnom takmičenju u Srbiji (Beograd 2010, 2012, 2014, 2016).

Foto: Redportal.rs/Belkisa Beka Abdulović

Prvi solistički koncert održao je sa 9 godina u Beogradu, a posle toga je nastupao sa koncertima i resitalima u Srbiji, Sloveniji, SAD, Rusiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Nemačkoj i mnogim drugim zemljama. Kao solista, nastupao je sa orkestrima kao što su Filharmonija iz Graca, Simfonijski orkestar RTS, Orkestar Stanislav Binički, Beogradski kamerni orkestar Ljubica Marić, Kamerata Balkanika.

Pohađao je majstorske kurseve kod Davida Geringasa, Fransa Helmersona, Ivana Monigetija, Jozefa Švaba, Jana Foglera, Ištvana Vardaija.

Autor: redportal.rs

#BEMUS

#Muzika

#Petar Pejčić

#koncert

#violončelista