Salivan je upozorio na "posledice i implikacije svake moguće odluke Rusije da upotrebi hemijsko ili biološko oružje u Ukrajini"

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven razgovarao je danas telefonom sa Nikolajem Patruševom, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije.

Tokom razgovora, Salivan je upozorio na "posledice i implikacije svake moguće odluke Rusije da upotrebi hemijsko ili biološko oružje u Ukrajini". U saopštenju Bele kuće, portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Emili Horn rekla je:

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan razgovarao je danas sa generalom Nikolajem Patruševom, sekretarom Saveta bezbednosti Rusije, kako bi ponovio čvrsto i jasno protivljenje Sjedinjenih Država ničim izazvanoj i neopravdanoj invaziji Rusije na Ukrajinu.

Salivan je jasno stavio do znanja posvećenost Sjedinjenih Država da nastave da nameću troškove Rusiji, da podrže odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i da ojačaju istočni bok NATO-a, uz kontinuiranu punu koordinaciju sa svojim saveznicima i partnerima.

Salivan je rekao generalu Patruševu da, ako je Rusija ozbiljna po pitanju diplomatije, Moskva treba da prestane da napada ukrajinske gradove i mesta.

Saliven je takođe upozorio generala Patruševa na posledice i implikacije svake moguće odluke Rusije da upotrebi hemijsko ili biološko oružje u Ukrajini.

Autor: redportal.rs

#Amerika

#Ukrajina

#rusija

#savetnik za bezbednost

#telefonski razgovor