Predsednik Rusije rekao da se nada da će njegovu poruku imati ko da čuje

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u specijlanom obraćanju rano jutros sve one koji bi eventualno mogli da se umešaju u situaciju u Ukrajini.

- Sada nekoliko veoma važnih reči za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umešaju u događaje koji se dešavaju: ko god pokuša da nas ometa, štaviše, da stvori pretnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili - upozorio je on.

Putin je rekao da su sve neophodne odluke donete i da se nada da će njegovu poruku imati ko da čuje.

Podsetimo, ruski predsednik je noćas doneo odluku o specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu. Šef države istakao je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Od jutros iz Ukrajine stižu vesti o raketiranju vojne infrastrukture širom zemlje, a vlada je proglasila ratno stanje. Predsednik Zelenski pozvao je Moskvu na razgovor, jer Ukrjaina ne želi vojni sukob sa Rusijom, dok je zapadne partnere pozvao da Rusiju primoraju na mir.

Eskalacija situacije u Donbasu počela je 17. februara. Ukrajinska vojska je počela intenzivno da granatira pozicije Donjecke i Luganske narodne republike.

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Ukrajina

#putin