Sankcije nikada nisu bile fundamentalan i efikasan način za rešavanje problema

Kina je danas optužila SAD za "povećavanje tenzija" i "stvaranje panike" zbog ukrajinske krize, nakon što je Vašington najavio sankcije Moskvi i najavio da će nastaviti da isporučuje oružje Ukrajini. Kina tvrdi da Vašington podiže tenzije zbog isporuke oružja Ukrajini zbog sankcija.

- Američke akcije podigle su tenzije, stvorile paniku i čak su istakle ratni raspored - rekla je portparolka Stejt departmenta Hua Čunjin.

- Ako neko doliva ulje na vatru dok okrivljuje druge, onda je to ponašanje neodgovorno i nemoralno - rekla je ona, fokusirajući se na SAD odgovarajući na pitanje o ulozi Kine u rešavanju situacije.

Ona je dodala da je Kina "pozvala sve strane da poštuju i pridaju važnost međusobnoj legitimnoj bezbednosnoj zabrinutosti, da nastoje da rešavaju pitanja kroz pregovore i konsultacije i da zajednički održavaju regionalni mir i stabilnost".

Na pitanje da li će Kina uvesti sankcije Rusiji, Hua je dodala da Peking veruje da "sankcije nikada nisu bile fundamentalan i efikasan način za rešavanje problema".

Autor: redportal.rs

#SAD

#Tenzije

#Ukraijna

#Zapad

#kina

#rusija

#sancije