Rekao je da sankcije nisu Sveto pismo

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da sankcije SAD njemu i banjalučkoj Alternativnoj tv. nisu ništa neočekivano i da to što su ih najavili, kako kaže, muslimani u BiH govori da su oni zajedno u ovome.

- Mislim da ništa ne postižu, osim zastrašivanja i potvrđuju nam da mi treba da nastavimo svojim putem. Spreman sam da se žrtvujem za Republiku Srpsku - poručio je Dodik.

- Apsolutno se ovim ništa ne postiže. Mi smo tražili razgovor i dogovor sa Bošnjacima, oni su taj dogovor odbili, što znači da je reč samo o nametanju rešenja, čisto jedna egzekucija jedne velesile, koja pokušava da ostvari svoje interese - rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH izjavio je da ne zna kako bi komentarisao toliko besmislenu odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u, a da zvuči suvišno.

- Možda je prvo što pada u oči vreme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju - rekao je Dodik i istakao da drugo što mu pada na pamet je da su SAD, koje se diče ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij.

Srpski član Predsedništva BiH izjavio je u Banjaluci da najavljene sankcije SAD prema Republici Srpskoj i njemu lično nisu Sveto pismo, da na taj način oni, kako je naveo, pokazuju svoju nemmoć, ali i da je indikativno da se ministarska spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković ponaša kao njihov portparol.

Turkovićeva je ranije danas najavila da će američke sankcije biti saopštene popodne. Dodik je tim povodom rekao da nema nameru da aplicira za američku vizu, kao i da to ne bi učinio ni kada bi mu rekli da će mu skinuti sankcije pod kojima je već godinama.

Autor: Tanjug AP

#Bosna i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

#SAD

#sankcije