U Južnoj Aziji rođenje dečaka se često smatra dobrim znakom, jer se veruje da on može bolje da obezbedi finansijsku budućnost svojim roditeljima

Trudnica se pojavila u pakistanskoj bolnici sa ekserom koji joj je iscelitelj zabio u glavu, garantujući da će roditi dečaka, rekli su medicinski izvori.

Trudnica je došla u bolnicu u Pešavaru, severozapadno od Pakistana, nakon što je sama pokušala da ukloni ekser, rekao je francuskoj štampi neimenovani lekar koji je primio pacijentkinju.

- Bila je potpuno svesna, ali je imala veliki bol. Rendgen je pokazao da je ekser zabijen pet centimetara u lobanju, ali nije stigao do mozga - dodao je doktor.

Žena je rekla da je majka tri ćerke i da čeka još jednu devojčicu. Tradicionalni iscelitelji, čije su prakse često ukorenjene u misticizmu, uobičajeni su u Pakistanu, iako različite islamske škole ne odobravaju takve rituale.

U Južnoj Aziji rođenje dečaka se često smatra dobrim znakom, jer se veruje da on može bolje da obezbedi finansijsku budućnost svojim roditeljima nego devojčica. Policija je saopštila da još ispituje pacijenta, nadajući se da će uskoro "uhvatiti iscelitelja".

Autor: redportal.rs

#Pakistan

#ekser

#iscelitelj

#trudnica