Pinokiju ovo sigurno ne bi bilo jasno 🤯

Dvadesetogodišnjim blizancima Benu i Metjuu Hortonu pošlo je za rukom nešto nesvakidašnje - otplatili su preostali dug hipoteke svojih roditelja tako što su napustili školu i posvetili se igricama. Oni su zapravo u tome postali toliko dobri tome da sad i jedan i drugi zarađuju više od 100.000 evra godišnje.

Ova neoubičajena priča je naravno imala i neobičan tok. Da se nešto čudno dešava sa njima primetio je njihov otac Mark pre 7 godina, kad su odjednom počeli da imaju prilično velike svote novca. Prirodno, to ga je zabrinulo.

Iznenada su počeli da sa sobom nose svote novca od preko 600 funti (oko 670 evra, prim. ur.), pa sam mislio da su upali u loše društvo i da preporodaju narkotike. Nisam mogao da zamislim da deca od 13 godina toliko mogu da zarađuju tek tako - rekao je njihov otac Mark u izjavi za medije.

Ispostavilo se da blizanci jesu ovisnici, ali ne o narkoticima već o igranju video igara preko kojih se moglo zarađivati. U međuvremenu, dečaci su naučili ne samo da ih igraju, već i da ih prave, tako da sad rade u razvojnim timovima i zajedno zarađuju preko 220.000 evra godišnje.

Istina, da bi se u potpunosti posvetili ovom poslu, napustili su srednju školu pre 4 godine, ali su u međuvremenu otplatili hipotekarni dug koji su njihovi roditelji imali nad porodičnom kućom u Norfolku (Engleska), a trenutno pomažu bratu i sestri u otplati fakultetskih školarina.

Tokom božićnih praznika 2013. smo probali da pravimo sopstvene igrice u `Flešu`, i krenulo nam je. Kada je otac video koliko zarađujemo, mislio je da dilujemo drogu - rekao je Ben kroz smeh opisujući početke, zaključivši da su ih roditelji ipak podržali kad su shvatili o čemu se zapravo radi.

Blizanci nameravaju da nastave s poslom, tako da razmišljaju o preseljenju u Los Anđeles, koji je svetski centar ove industrije. Pri tom im je aktuelna situacija išla na ruku, budući da je koronavirus i uvođenje mera u svim zemljama sveta pozitivno uticala na razvoj i prodaju video-igara.

IZVOR: YT / Oblivious

Autor: redportal.rs

#ben horton

#metju horton

#otplatili hipoteku

#video-igre