Nakon 20 godina bilo bi to pravo vatreno krštenje

Večeras od 20.45 reprezentacija Srbije igra utakmicu koja će odlučiti o tome da li ćemo posle punih 20 godina biti učesnici Evropskog prvenstva u fudbalu.

Stoga je utakmica protiv Škotske možda i najbitnija utakmica srpske fudbalske reprezentacije u poslednjoj deceniji. Biti ili ne biti.

Međutim, dok se naši reprezentativci spremaju za ovaj bitan meč, nije zgoreg da se podsetimo da ukoliko pobede Škotsku, igraće u verovatno najtežoj grupi na predstojećem EP.

Naime, žrebom je već odlučeno da pobednik meča Srbija-Škotska ide u tzv. grupu smrti, u kojoj se već nalaze Engleska, Hrvatska i Češka.

O težini grupe dovoljno govori činjenica da su se na poslednjem svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine u polufinalu sastale upravo Engleska i Hrvatska.

IZVOR: YT / FIFATV

Sa druge strane, reprezentacija Češke je uvek neugodan i kvalitetan protivnik, iako nemaju zapažene rezultate u poslednjih 10 godina.

Međutim, verujemo da će i potencijalni protivnici iz grupe večeras strepeti, jer bi verovatno da ukoliko je moguće izbegnu sukob sa četom koju predvode Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. 💪🏻

Mi znamo za koga navijamo, ali šta mislite, za koga će navijati Česi, Hrvati i Englezi? 😉

Autor: redportal.rs

#2021

#Srbija

#baraz

#euro

#evropsko

#fudbal

#liga

#nacija

#prvenstvo

#reprezentacija

#skotska