Kupila stan vredan 4 miliona dolara u Monte Karlu

Najveće curenje tajnih finansijskih dokumenata do sada, uključujući stotine sadašnjih i bivših šefova država, zvaničnika i imovine vredne milijarde dolara, ima brojna velika imena. Ipak, najglasnije je ime Vladimira Putina, dugogodišnjeg predsednika Rusije.

U dokumentima se ne navodi Putin kao zvanični vlasnik sporne imovine - ali se u njima otkriva tajna imovina vredna čak 100 miliona dolara, uključujući luksuznu imovinu od 4 miliona dolara u Monaku u vlasništvu izvesne Svetlane Krivonogi, za koju se tvrdi da je Putinova ljubavnica.

Stan koji je kupila Krivonogi nalazi se u luksuznom kompleksu Monte Karlo Star i gleda na Sredozemno more, odmah ispod čuvenog kazina Monte Karlo, poznatog iz filmova o Džejmesu Bondu. U luku ispod kompleksa članovi kraljevske porodice, tajkuni i oligarsi redovno uplovljavaju u svoje ogromne jahte i iz njih, piše Vašington Post.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, odbacio je danas optužbe proizašle iz Pandorinih dokumenata kao "zbirku neosnovanih navoda", dodajući da "nema skrivenog blaga u najužem krugu predsednika Putina".

- Ono što privlači pažnju je koja je država najveće poresko utočište na svetu. Naravno, to su Sjedinjene Države - rekao je Peskov na dnevnom brifingu za novinare.

Autor: redportal.rs

#Pandora dokumenti

#ljubavnica

#putin