Johansonova je u tužbi tražila 50 miliona dolara kao kompenzaciju

Glumica Skarlet Johanson postigla je dogovor sa Dizni studiom van suda, čime je spor oko filma Crna Udovica okončan. Da podsetimo, Johansonova je tužila kompaniju jer je film prikazan na televiziji Dizni plus dok se još prikazivao u bioskopima, što ju je (po njenom mišljenju) oštetilo jer je njen ugovor za film predviđao bonuse ukoliko zarada od prodatih bioskopskih karata pređe određeni limit.

Johansonova je u tužbi tražila 50 miliona dolara kao kompenzaciju, ali budući da je do dogovora došlo van suda, detalji konačnog rešenja nisu poznati.

IZVOR: YT / Marvel Entertainment

- Srećna sam jer smo rešili naše nesuglasice za Diznijem. Jako sam ponosna na posao koji smo obavili i mogu reći da sam uživala u sopstvenoj kreativnoj vezi koju sam imala sa svojim timom. Očekujem da ćemo nastaviti našu saradnju i u budućnosti - rekla je Johansonova u izjavi koju je dala u četvrtak.

Alan Bergman, predstavnik Diznija, takođe je izjavio da je srećan zbog dogovora.

- Cenimo doprinos koji je Skarlet Johanson dala u filmovima Marvelovog filmskog univerzuma i sa radošću gledamo na nastavak saradnje u budućnosti u narednim projektima, u prvom redu kada je u pitanju Kula straha (Tower Of Terror) - izjavio je on neposredno nakon postignutog dogovora.

Ova Bergmanova izjava je bila dosta prizemnija od ranijih koje su dolazile iz kompanije, koje su u nekoliko navrata postale i lične, budući da je Dizni u jednom trenutku direktno optužio Johansonovu "da ne obraća pažnju na efekte koje je koronavirus napravio na glabalnom nivou".

Ovaj slučaj je takođe i otvorio i pitanje hibridnog prikazivanja novih filmova (koji se u isto vreme puštaju u bioskopima i na tv kanalima i strimovima), sa čim je studio Vorner bros takođe upao u problem ove godine, tako da su morali da mnogim glumcima isplate ogromne sume kao odštetu.

Autor: redportal.rs

#Crna udovica

#Skarlet Johanson

#dizni

#sud

#tužba