6 dana nakon projektovane pobede

Kina je 6 dana nakon što su mediji projektovali Džoa Bajdena za pobednika predsedničkih izbora, čestitala kandidatu demokrata na izbornoj pobedi. Pobedu Džou Bajdenu još uvek nije čestitala Rusija pod parolom da se čeka zvanična potvrda Bajdenove pobede.

Zanimljivo je to da Kina nije želela da čestita Bajdenu pobedu sve dok agencija Rojters nije izbacila ekskluzivu da Tramp i njegova administracija spremaju izvršnu naredbu kojom će se blokirati američke investicije u svim firmama za koje se smatra da su pod vlasništvom kineske vojske.

IZVOR: TW / @Reuters

Ovakav Trampov postizborni potez je drugi u nizu koji će ozbiljno uzdrmati američku, a verovatno i globalnu politiku. Prvo je smenio šefa Pentagona Marka Espera zbog nedostatka lojalnosti kroz 2 godine službe i umesto njega postavio Kristofera Milera.

Drugi potez sa ukidanjem američkih investicija u Kini mnogi smatraju kao spremanje što težeg terena za Bajdena, dok se postavljanje Kristofera Milera vidi kao instaliranje odanih ljudi koji će sprečavati demokrate da u velikoj meri sprovedu svoju agendu.

Na kraju, ostaje da vidimo rezultate nakon konačnog brojanja glasova u Džordžiji, Arizoni, Viskonsinu i Pensilvaniji, kao i to koje su mogućnosti Trampovog pravnog tima da ospore izborne rezultata.

Autor: redportal.rs

#SAD

#bajden

#kina

#tramp