Prema objavi vlasti, testiranje uspešno završeno

Video na kome je predstavljeno lansiranje balističke rakete sa voza u Severnoj Koreji, pušten je u etar. Prema objavi koja je stigla uz njega, proba i vežba je bila uperena ka tome da testira da li je lansirni metod sa voza praktičan pristup, kao i da testira sposobnosti da tzv. "zada težak udarac neprijatelju na više mesta u isto vreme".

IZVOR: TW / @ColinZwirko

U jutro 15. septebmra, vežba je održana kojoj je za cilj bio da pogodi cilj udaljen 800 kilometara koji se nalazio u moru nedaleko od obale Severne Koreje. Vežba je uspešno završena. Vlada je objavila da je zadovoljna rezultatima, kao i da je država zadovoljna svojom "sposobnošću da otvrati od napada druge neprijateljske države".

Ovakav sistem za lansiranje projektila je bio veoma popularan prethodnih godina, zbog sposobnosti jeftinog i sigurnog pomeranja velikog broja projektila. Takođe i nije ih je toliko teško sakriti kao što je klasične silose (kao što se može i videti po pokretnom krovu u videu), i može se lako čuvati u pećinama, tunelima i drugim ukopanim mestima.

pročitajte još

Putin glasao onlajn

Autor: redportal.rs

#Balističke rakete

#Državna objava

#Severna Koreja

#Test

#Uspešno testiranje

#objava

#video

#voz