Ogorčeni pripadnik američkih foka se obrušio na aktuelnog predsednika preko svog Tviter profila

Vesti o povlačenju NATO i američke vojske iz Avganistana, ali i iznenađujuće brzo preuzimanje svih gradova i institucija od strane talibana u ovoj zemlji, obišle su juče ceo svet, uz šokantne video-snimke ljudi koji su padali sa aviona u očajničkom pokušaju da napuste zemlju.

Mnogi analitičari i drugi su ostali u čudu, ali očekivano, vesti o porazu u avganistanskoj kampanji su najogorčenije dočekane u SAD.

Tako je situaciju u ovoj zemlji prokomentarisao i Robert Džej O'Nil, bivši pripadnik američkih "foka" (ime izvedeno iz skraćenice SEAL koja označava specijalnu jedinicu čije je polje operacija more, vazduh i kopno - SEa, Air, Land, prim. ur.) koji je učestvovao u operaciji u kojoj je ubijen i Osama bin Laden, najtraženiji terorista na svetu posle napada na Kule bliznakinje u Njujorku 2001. godine.

On je sav svoj bes zbog razvoja situacije u ovoj zemlji izrazio preko svog profila na Tviteru.

- Rat u Avganistanu je gotov. (Ali) još uvek ne možete da unesete vodu u avion kada putujete. Ne verujem da sam ubijao za morone - napisao je O'Nil na svom Tviter profilu, da bi nešto kasnije bio i izričitiji u kritici sadašnjeg predsednika SAD.

IZVOR: TW / @mchooyah

- Tako da, Bajden je katastrofa - napisao je bivši marinac, označavajući profil aktuelnog predsednika.

IZVOR: TW / @mchooyah

O'Nil, doduše, već neko vreme iskazuje nezadovoljstvo prema novom američkom rukovodstvu, tako da je čak tražio i ostavku komandanta Generalštaba američke vojske Marka Majlija, ali je čak imao komentar i za proslavljenog američkog glumca Arnolda Švarcenegera, kojeg je nazvao 'debilom' (twat - eng.). Tvit je u međuvremenu obrisan.

Bilo kako bilo, situacija zaista izgleda prilično konfuzno, budući da se desila iznenada, a kako će se to odraziti po odnose u svetu, ostaje nam da vidimo.

Autor: redportal.rs

#Avganistan

#džo bajden

#robert džej o nil