Južnoamerička zemlja kao epicentar pandemije 😥

U izveštajima koji se pojavljuju u Brazilu se navodi da su zdravstveni radnici primorani da intubiraju pacijente bez pomoći sedativa, nekoliko nedelja nakon što su bolnice i vlasti brazilskih država upozorile da zdravstveni sistem ostaje bez ključnih lekova i pomagala.

Lekar iz bolnice "Albert Švajcer" u Rio de Žaneiru rekao je danas za Associated Press da već danima zdravstveni radnici razređuju sedative kako bi im zalihe trajale duže.

Kada ostanu bez sedativa, medicinske sestre i lekari počinju da koriste neuromišićne blokatore i vezuju pacijente za krevete, dodao je lekar, koji nije želeo da otkriva ime.

- Možete lako da opustite mišiće, ali nemamo sedative. Neki pacijentu pokušaju da govore, da se opiru. Svesni su - izjavio je neimenovani lekar.

Nedostatak medicinske opreme je najnoviji problem u Brazilu koji se suočava s teškim posledicama pandemije COVID-19, a broj preminulih na dnevnom nivou je oko 3.000, i čini četvrtinu smrtnih slučajeva na globalnom nivou, zbog čega je ova južnoamerička zemlja epicentar pandemije.

Autor: tanjug.rs

#Brazil

#Covid19

#Rio de Žaneiro

#epicentar

#koronavirus

#pandemija