Čemu će oni služiti Amazonu?

Kompanija Amazon, koja je i sama uticala na propadanje tržnih centara u Sjedinjenim Državama, otkupila je u poslednjih nekoliko meseci niz tržnih centra i pretvorila ih u distributivne centre za svoje rastuće carstvo internet trgovine.

Kako je objavio NBC, prošlog meseca maloprodajni gigant sa sedištem u Sijetlu dobio je odobrenje za pretvaranje tržnog centra u Baton Ružu u Luizijani u distributivni centar površine 3,4 miliona kvadratnih metara.

Istog meseca, Amazon je dobio odobrenje da tržni centar u Noksvilu u Tenesiju pretvori u distributivni, površine 220.000 kvadratnih metara.

Analiza kompanije Korsajd riserč pokazala je da je između 2016. i 2019. godine Amazon pretvorio oko 25 tržnih centara u distributivne objekte.

Taj bi tempo trebalo da se ubrza usred novonastalog stanja u maloprodajnom okruženju, koje ne samo da se suočilo sa kontinuiranim rastom internet kupovine, već ga je pandemija koronavirusa gotovo desetkovala.

Ovo je stavilo vlasnike tržnih centara u poziciju da moraju da traže načine da monetizuju sredstva koja propadaju alarmantnom brzinom.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#kupuje

#propale tržne centre