Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa napustio nas je pre tačno godinu dana

Na današnji dan 2020. godine, svetom se proširila šokantna vest da je legendarni košarkaš Kobi Brajant tragično nastradao u helikopterskoj nesreći, zajedno sa svojom 13-godišnjom ćerkom Đijanom i još 7 putnika i članova posade.

Košarkaška legenda, za koju se smatra da je jedan od najboljih igrača svih vremena, ostavio je dubok i neizbrisiv trag u svetu ovog sporta. Preminuo je u 41. godini, a ceo život je bio veran Lejkersima. Njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotrebe.

Foto: Instagram.com/@vanessabryant

Kobi, koji je bio poznat kao Crna Mamba, 2016. godine se povukao iz NBA lige kao petostruki šampion i posvetio košarkaškoj školi, koju je osnovao i u kojoj je podučavao mlade igrače, uključujući i ćerku Đijanu.

Kobi ne samo da je svojom igrom bio idol mnogih budućih košarkaša, već je svojom etikom, manirima, radom uticao na mnoge nove NBA zvezde. Bio je uzor mnogim igračima sveta, ne samo u košarci, već i u drugim sportovima.

NBA liga će u maju primiti Kobija Brajanta u Kuću slavnih, u prisustvu njegove 3 ćerke i udovice Vanese Brajant.

Širom Amerike naslikano je više od 300 murala posvećenih Crnoj Mambi, a sa vama delimo mural naslikan preko celog terena na Filipinima:

IZVOR: FB / @balkanskinavijaci123

Njegova supruga Vanesa pristala je da se oproštaj održi u Stejpls centru 24. 02. 2020. godine, što je bila i simbolika datuma zbog brojeva koje su nosili Kobi i njegova ćerka - 24 i 2. Sahrana je bila privatna, na privatnom groblju u Korona del Maru, u okolini grada Njuport Bič u Kaliforniji, koji ima pogled na okean.

Vanesa Brajant je svojevremeno podnela tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter. Ona je navela da je pilot postupio nemarno, pošto je odlučio da leti u nepovoljnim vremenskim uslovima, umesto da je odustao od leta.

Foto: Printscreen YouTube/ Entertainment Tonight

Legendarni i nikad zaboravljeni Kobi Brajant je za 20 godina karijere, koju je proveo u Los Anđeles Lejkersima, osvojio 5 titula NBA lige, imao 18 All star nastupa, 33.643 postignutih poena u karijeri za 47.657 odigranih minuta.

Ovako su tviteraši komentarisali godišnjicu smrti Kobija:

IZVOR: TW / @magdalenamiliic

IZVOR: TW / @happymaffin

IZVOR: TW / @DjuricicZarko

U nastavku pogledajte kako je veliki Kobi psovao na srpskom:

IZVOR: YT / Milan Pajic

Juče je odjeknula vest da će se u filmu o životu Kobija Brajanta pojaviti naš košarkaš, koji trenutno nastupa za Dalas u NBA ligi. Više o tome pročitajte u tekstu ispod:

pročitajte još

LEJKERSI šampioni NBA

Autor: redportal.rs

#Kobi Brajant

#Kosarka

#Lejkersi

#legenda

#nba liga

#tragedija