Na sudu je utvrđeno da je žena psihički obolela što je doprinelo umanjenju kazne zatvora

Patricija Koluci (41) osuđena je na 12 godina zatvora nakon što je ugušila jastukom 2-godišnju ćerku Editu u martu 2021. godine u njihovom porodičnom domu u Milanu.

- Te večeri smo pričali o razdvajanju, ona je bila protiv. Onda me je pozvala i rekla mi da zovem policiju, da Edita više nije tu. Dodala je da mogu slobodno da se posvetim svom bezveznom životu i kafani - rekao je otac devojčice Vilijam Anzagi.

Napomenuo je da je predosetio da će nešto loše da se desi jer je bila ljuta na njega.

- Mesecima me niko nije slušao, ubila ju je iz osvete prema meni - dodao je.

Vilijam je naveo da je žena bila užasno ljubomorna, uhodila ga je i stalno proveravala telefon. Od kuće je otišao krajem novembra 2020. godine, a ona je čak stavila i uređaj za praćenje u njegov auto.

Ona je u međuvremenu počela da pokazuje jasne znake psihičke neravnoteže.

- Skidala je novac sa kartice koju sam joj dao na korišćenje, nestale su hiljade evra. Na društvenim mrežama je kačila slike umazane krvlju, sa posekotinama na telu, i tvrdila da su od mene. Da sam monstrum, opasan po nju i dete. Onda sam saznao da je hospitalizovana zbog pokušaja ubistva. Edita je bila kod Patricijinih roditelja, nisu mi dali da je vidim - rekao je muž.

Nakon što je počinila užasan zločin ostavila je belešku u kupatilu, na ogledalu.

- Poslednji čin hrabrosti... - pisalo je.

Odnos između supružnika je mesecima bio loš, međusobno su se osuđivali, stalno svađali, a priča o razvodu je bila izvesna. Međutim, kada je to i izrečeno, stvari su kulminirale.

- Nazivao si nas ženama svog života, bili smo tako lepi večeras, a onda si nas napustio - glasila je još jedna poruka.

Ostavila je i oproštajnu poruku, prenosi Telegraf.

- Poslednje putovanje sa tobom, mala bespomoćna ljubavi. Izvinite, nisam bila dovoljno jaka. Ne mogu da tolerišem napuštanje od strane nekoga ko mi je obećao da će me zaštiti, a umesto toga me je povredio. Ne mogu to da podnesem - glasila je poruka koju je Patricija ostavila nakon što je ubila svoju dvogodišnju devojčicu.

Na sudu je utvrđeno da je žena psihički obolela što je doprinelo umanjenju kazne zatvora, ali uz obavezno lečenje.

Autor: Telegraf