Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Milanu T. se stavlja na teret delo pokušaj ubistva iz niskih pobuda, odnosno zbog ljubomore.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Milana T. (58) zbog sumnje da je 30. decembra 2022. godine, u Tržnom centru Ada mol, skalpelom pokušao da ubije D.P. bivšu nevenčanu suprugu. Lice koje se tereti za pokušaj ubistva bilo je u vidno alkoholisanom stanju.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Milanu T. na teret se stavlja krivično delo pokušaj ubistva iz niskih pobuda, odnosno zbog ljubomore.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, 30. decembra prošle godine, oko 18 časova, na drugom spratu tržnog centra Ada mol, prišao vanbračnoj supruzi s leđa, uhvatio je rukom za kosu i nakon pretnji oborio na pod. Nakon što je savladao nesrećnu ženu, skalpelom joj je zadao ubod u predelu vrata.

Dvojica građana koji su se tom prilikom našli u blizini mesta napada pritekli su u pomoć i uspeli da savladaju napadača. Milan T. je zadržan do dolaska policije, i tom prilikom utvrđeno je da je u krvi imao 0,86 promila alkohola.

Ranjena žena je, zatim, prevežena u Urgentni centar, gde joj je ukazana neophodna pomoć.

Autor: RedPortal