- Sigurno ima godinu dana. Pisao sam molbu koju sam stavio u kovertu i tu je bila zamolnica Tužilaštvu - rekao je Lalić.

- Više faktora me motivisalo, jednim delom odnos kavačkog klana prema okrivljenima, a kontakt sam ostvario dopisom, odgovorio je Srđan Lalić na pitanje tužioca kada je doneo odluku da postane okrivljeni saradnik i šta ga je motivisalo.

Na pitanje da li je neko vršio uticaj na njega, Lalić je rekao da niko nije.

Na pitanje u čemu se sastojalo opremanje stadiona, kaže da su to bili sistemi za obezbeđenje, video-nadzor, kontrola nadzora prolaska.

- Bašta je imala dva prolaza kolska, jednu stranu smo zatvorili, zavarili smo kapiju i stavili metalne ploče, kako bismo se zaštitili od probijanja kapije, a druga strana je ostavljena otvorena sa kolskom kapijom, koja se otvarala na daljinski i bila je pešačka staza, pokrivena kamerama. Režim ulaska, onaj ko dolazi kolima svirne, pogleda se kamera, a kada neko dolazi peške, zvoni na interfon ili osoba ima tag, elektronski ključ za otvaranje.

Često ste spominjali reči baza i bunker, na šta se to odnosilo, upitao je tužilac.

- Tako smo nazivali restoran, kuhinju i deo ispred restorana, tako smo ga zvali.

Na pitanje da li zna ko je ubio Gligorijevića, Lalić odgovara:

- Belivuk, udarcem sekirom o vrat, to su mi ispričali Belivuk i Miljković, kada sam došao u kuću posle ubistva. Ostalo je da se džakovi odnesu na reku. Ispričali su mi sve detalje događaja. Još su bili krvavi.

Autor: Novosti.rs

#belivuk

#klan

#miljkovic

#sudjenje