UŽASAN obračun narko kartela

Kako prenosi portal Mondo, devet ljudi, uključujući konobarice, ubijeno je u napadu koji je očigledno povezan sa kartelom u meksičkom baru u sredu uveče - a ubice su za sobom ostavile jezive poruke u kojima su svoje rivale upozorili da se "maknu odavde“.

Krvoproliće je počelo oko 21 čas po lokalnom vremenu kada je naoružana grupa ušla u bar u Apaseo el Altu i počela da puca na one koji su unutra. Ubijeno je pet muškaraca i četiri žene, a još dve osobe su povređene i u stabilnom su stanju.

Izveštaji koji se pojavljuju tvrde da su napadači, koji nisu identifikovani, ostavili poruke na zidu "Gubi se odavde“, a iza svega stoji banda Santa Rosa de Lima, i izgleda da optužuju vlasnike bara da podržavaju rivalski kartel Halisko.

Masakr u sredu bio je treći fatalni napad na bar. U septembru je u sličnom napadu poginulo devetoro u bilijar sali u Tarimoru.

Bezbednosni analitičar iz Gvanahuata Dejvid Suakado objasnio je da su napadi verovatno bili usmereni na vlasnike barova koji su odbijali da plate novac za zaštitu ili su trgovali drogom iz rivalskih kartela. Kako je naveo:

Neki od napada izvedeni su da bi se ubili dileri droge, stražari ili članovi kartela koji su provodili noćni provod u barovima. Ali oni postaju masakri jer ubijaju i konobarice i mušterije.

Uslovi u Gvanahuatu, već najnasilnijoj državi u zemlji, mogli bi nastaviti da se pogoršavaju dok banda Santa Rosa de Lima i kartel Halisko nastavljaju sukobe. Na čelu sa međunarodnim beguncem Nemesiom Oseguerom, ili El Menčo, kartel iz Haliska se smatra jednom od najopasnijih kriminalnih organizacija na svetu.

Autor: mondo.rs

#9 mrtvih

#Meksiko

#Trgovina

#bar

#barovi

#droga

#izrešetani

#karteli

#konobarice mrtve

#obračun

#poruke na zidu

#reket