Ljudima po kućama mere temperaturu zbog pandemije. 😑

Osječko-baranjska policija krivično će prijaviti 3 osumnjičene iz Zagreba, koje su u Osijeku, lažno se predstavljajući kao zdravstvene delatnice, počinile 2 teške krađe, od kojih je jedna ostala u pokušaju, saopštila je policija u četvrtak.

Tri prevarantkinje od 63, 46 i 53 godine, policija sumnjiči da su, u novembru 2021. u Osijeku, ušle u dom 77-godišnjaka te mu se predstavile kao radnice jedne privatne zdravstvene ustanove, navodeći mu kako ljudima po kućama mere temperaturu zbog pandemije kovida-19.

Dok su 2 osumnjičene razgovarale sa 77-godišnjakom treća je neopaženo ušla u muškarčev dom, a nakon što je primetila da on ima postavljenu kameru, sve tri su se neobavljenog posla udaljile sa mesta događaja u nepoznatom smeru.

Sprovedenim uviđajima utvrđeno da su dana u decembru 2021. godine njih tri, na sličan način, 86-godišnjakinji iz njenog stana u Osijeku ukrale bankovnu karticu s pripadajućim PIN-om i 500 kuna, a potom su na bankomatu podigle 4000 kuna.

Prevarantkinje će biti krivično prijavljene za krivično delo teške krađe na drzak način i za krivično delo prevare, navode u policiji.

Autor: Večernji.hr

#krađa

#prevarantkinje

#stariji