Predstava koja je zbog pandemije koronavirusa od 15. marta 2020. dva puta odlagana

U nedelju, 8. maja 2022, u Inzbruku je u organizaciji Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPOJI priređena humanitarna monodrama Na Drini ćuprija u izvođenju našeg proslavljenog glumca i producenta Tihomira Stanića. Predstava koja je zbog pandemije koronavirusa od 15. marta 2020. dva puta odlagana, posle više od 2 godine konačno je izvedena pred publikom u Inzbruku i Tirolu, dok su neki od gostiju doputovali čak iz Beča, Salcburga, Minhena i Milana. Sav prihod od ove monodrame namenjen je socijalno ugroženim višečlanim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu, a zahvaljujući velikom srcu svih koji su bili na ovom događaju skupila se humanitarna suma od 2.368,70 evra, na čemu smo svima od srca zahvalni u ime onih kojima SPOJI kroz svoje humanitarne akcije pomaže.

Foto: Facebook.com/СПОЈИ + SPOJI

Monodrama Na Drini ćuprija po romanu našeg nobelovca Iva Andrića odigrana je u prostoriji OeGB-a Tirol u Inzbruku. Tihomir Stanić ovu monodramu igra već 21 godinu, a prvi put je gostovao u ovom delu Austrije, gde ju je meastralno odigrao u ulozi Andrića. Uspeo je da prenese emociju na mnoge u sali, tako da su mnogo i plakali tokom predstave, posle koje je svim prisutnima ispričao o sebi i svom životnom i profesionalnom putu, povezivši taj deo sa recitacijama pesama naših slavnih pesnika kao što su Ljubomir Simović, Duško Radović, Branko Ćopić i Brana Crnčević.

U ulozi moderatora bio je mr Vladimir Vlajić, jedan od osnivača i član Upravnog odbora SPOJI, dok su se prisutnima obratili diplomirani prevodilac i tumač Filip Vlajić, predsednik SPOJI i jedan od osnivača, Bernhard Hefler, predsedavajući Frakcije socijaldemokratskih sindikalaca Tirol (FSG) i predsedavajući Uprave veća komora u Radničkoj komori Tirol, kao i Oliver Ranisavljević, funkcioner FSG Tirol, predsednik Zajednice Srba Tirol i zamenik predsednika SPOJI-a.

Foto: Facebook.com/СПОЈИ + SPOJI

Od počasnih gostiju bili su prisutni Bernhard Hefler, prota Aleksandar Stolić, paroh inzbruški, članovi Crkvenog odbora inzbruškog, gospođa Đuja Bećirević Tešanović, članica Upravnog odbora Radničke komore Salcburga, počasna članica SPOJI-a i nekadašnja članica Skupštine grada Salcburga, predstavnici Bavarsko-srpskog akademskog foruma iz Minhena, predstavnici Asocijacije srpskih studenata u Austriji, predstavnici KSK-a Petar Kočić – Zmijanje iz Figena, Boško Vasilić, vlasnik Lekerland imbisa, Goran Spasojević, predstavnik preduzeća Tesla-edv, predstavnici hotela Dolinger iz Inzbruka, kao i predstavnici preduzeća VFM2-grupe.

Foto: Facebook.com/СПОЈИ + SPOJI

Za svesrdnu podršku, bez koje ne bi bilo moguće ovako uspešno organizovati ovo humanitarno monodramsko veče, a bilo je jedna od najuspešnihih akcija SPOJI-a ovog tipa, kako po poseti tako i po skupljenim donacijama, od srca zahvaljujemo:

Frakciji socijaldemokratskih sindikalaca Tirol / FSG TIROL

Srpskoj pravoslavnoj crkvi Inzbruku

Predstavništvu Republike Srpske u Austriji

Snupo grilu iz Ruma / SNOOPY GRILL aus Rum

Tesla-edv iz Inzbruka / TESLA-edv aus Innsbruck

Lekerland imbisu iz Inzbruka / LECKERLAND IMBISS aus Innsbruck

Hotelu Dolinger iz Inzbruka / HOTEL & GASTHOF DOLLINGER aus Innsbruck
VFM2-grupi iz Srbije

Organizatori se od srca zahvaljuju i Tihomiru Staniću, koji nije odustao od ove predstave u Inzbruku, uprkos dvogodišnjem odlaganju i pomeranju svojih snimanja tog vikenda u Srbiji. Prvi put je njihov gost u Inzbruku bio u martu 2014. godina kada su organizovali Prvi okrugli sto o Diani Budisavljević u Gradskom arhivu Inzbruka, iste te godine u septembru je u Inzbruku započeo snimanje igranog filma o Diani Budisavljević, a iskreno se nadaju da će ga uskoro ponovo ugostiti u njihovom gradu!

Autor: redportal.rs

#Inzbruk

#Na Drini ćuprija

#humanitarna monodrama

#monodrama

#tihomir stanić