Pretukli muzičare jer su pauzirali svirku

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv četrdesetšestogodišnjeg Željka Kesića i njegovog dvadesetosmogodišnjeg sina Gorana, koja ih tereti da su pretukli muzičare jer su pauzirali svirku, a nakon toga napali i policajce.

U optužnici Okružnog javnog tužilaštva Prijedor navodi se da se to dogodilo 23. juna 2017. godine, od 18 do 20 časova, u ugostiteljskom objektu "Gogi", na proslavi krštenja Goranovog deteta.

Željko je, ističe se, muzičarima "Ekstra benda", Radanu Saviću, Aleksandru Krnjaiću, Slađani Manojlović i Mladenu Arseniću, dao 100 KM kako bi svirali non-stop, a potom im prišao tokom muzičke pauze te im se obratio rečima: "Što ne svirate, što samo sjedite, u čemu je problem, jeste li toliko gladni i žedni?"

- U tom momentu muzičarima je prišao i Goran, koji je uzeo novčanicu od 100 KM te je pocepao, nakon čega je Željko, bez ikakvog povoda, pokušao udariti Savića u glavu, zbog čega je Savić rekao kolegi da neće dalje svirati, da uzme instrumente i da ih ubaci u auto - ističe se u optužnici.

Potom je, dodaje se, Željko reagovao rečima:

- Vi odavde nećete živi izaći - te šakom udario u glavu Savića, koji je pao na Željka i obojica su završila na podu.

Otac i sin su nakon toga policijskim vozilima prevezeni u zgradu prijedorske policije, gdje su i alko-testirani. Kod Željka je utvrđeno 1,70 g/kg alkohola u krvi, a kod Gorana 1,19 g/kg, istaknuto je u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Autor: redportal.rs

#Muzika

#Prijedor

#otac

#sin

#tuča