Zbog duga mnogi životi su uništeni

Priča o zelenašenju u Srbiji pokrenuta je pre nekoliko dana kada je uhapšen kragujevački zelenaš Marinko M. (40) zajedno sa nevenčanom suprugom Jelenom Đ. (31), tada su jedna za drugom počele da se nižu ispovesti ljudi koji su nakon uzimanja novca od kamataša godinama trpeli torturu i živeli u agoniji, progovorili su i oni čiji su članovi porodice zbog ove pošasti digli ruku na sebe, međutim u našem društvu ono je prisutno decenijama unazad i uništilo je mnoge porodice i živote.

Jedna takva priča sa tragičnim krajem dogodila se u Smederevu 2015. kada je Predrag Stefanović ubio kamataša Živojina Joksića zbog 30.000 evra koje mu je dugovao, a onda je njegovo telo bacio u bunar i zatrpao šutom.

Istragom je ustanovljeno da je Predrag Stefanović dugovao Joksiću oko 30.000 evra na osnovu zelenaške pozajmice. Prema onome što se govorilo, ubica je od ubijenog ranije pozajmio između 7 i 8.000 evra, ali je dug zbog visoke kamate brzo portastao na 30.000. Pre nego što je nestao, Joksić je viđen u jednom kafiću, a onda mu se izgubio svaki trag. Njegova supruga je sutradan prijavila nestanak.

Kada je ušao u dvorište rekao mu je: "Čekaj, sad ću da ti donesem pare", a onda je uzeo karabin iz kuće i sa terase zapucao.

- Pre toga sam mu obećao da ću do kraja godine vratiti pare, ali on je hteo odmah", pa smo se posvađali - ispričao je kasnije on šta je prethodilo svađi i ubistvu.

Autor: Blic

#SMRT

#UBISTVO

#zločin