Bili učesnici Svetskog prvenstva

U Beogradu je od 24. oktobra do 6. novembra održao Svetsko prvenstvo u boksu, a tokom tog događaja trojica boksera Konga nestala su iz kampa u prestonici Srbije.

Informaciju je potvrdio Bokserski savez Konga koji je naglasio da se kao nestali vode od 9. novembra, a o svemu je obaveštena i Svetska bokserska asocijacija (AIBA).

U pitanju su Lunata Nkosi, Kajala Engulu i Mpembele Nzola. Njih trojica se vode i da su u bekstvu, navodi se u saopštenju, kao i da je o svemu obaveštena srpska policija koja traga za njima, piše agencija Anadolija, a prenosi Mondo.

Delegacija bokserske reprezentacije Konga trebalo je u nedelju da se vrati u njihovu prestonicu Kinšasu, ali su propustili let zbog kovid protokola i kašnjenja urađenih testova na korona virus, tako da je sve pomereno za utorak. Tada su trebalo da krenu preko Istanbula na put u Kinšasu.

Inače, sva petorica boksera iz Konga nisu zabeležila zapažene rezultate, nisu se domogla borbi za medalje, a Nkosi, Engulu i Nzola su navodno rešili da potraže azil negde van domovine.

Autor: mondo.rs

#beograd

#boks

#kongo

#nestali

#svetsko prvenstvo u boksu