Nasilno ponašanje u porodici zbog nemogućnosti pristupa žrtvi

Kriminalističkim istraživanjem Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđena je sumnja da je muškrac (27) u više navrata verbalno i fizički napadao svoju trudnu nevenčanu suprugu (21), a jednom prilikom je gurnuo niz stepenice u hodniku zgrade.

Incidenti su se događali u vremenskom periodu od marta do maja 2021. Nakon što se njegova nevenčana supruga odselila, muškarac je svakodnevno pokušavao da stupi u kontakt s njom putem telefona.

U istom periodu je pretio članiu porodice nevenčane supruge puškom u ruci. Takvim je ponašanjem ostvario niz krivičnih prekršaja.

Nalogom suda, izvršena je pretes stanova koje koristi ovaj mušakrac. Pronađene su i oduzete 3 puške i pištolj koje legalno poseduje njegov član porodice, dok je pronađena i oduzeta jedna vazdušna puška za koju član porodice nije imao važeći oružani list. Zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 27 zakona o nabavi i posedovanju oružja građanima, protiv njega će biti podnesen optužni predlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu.  

Kako prenosi Vecernji.hr zbog sumnje u počinjen niz krivičnih dela nasilje u porodici, teška telesina povreda u pokušaju, telesna povreda i nametljivo ponašanje, uz krivičnu prijavu prijavu. Dana, 3. juna muškarac je predat pritvorskom čuvaru.

Autor: Večernji list

#Kazna

#supruga

#trudnoća

#zatvor