Položili su ga na zemlju, bio je sav u krvi

U pucnjavi u Rusiji je poginulo najmanje devet osoba, mahom učenika, nakon što je jedan bivši učenik otvorio vatru u školi u Kazanju.

U trenutku kada je pucnjava započela, učenici su bili na času, nakon čega su začuli tutnjavu koja je podsećala na zvuk eksplozije bombe, pa su uplašena deca potrčala do prozora, opisala je jedna učenica.

- Čuli smo snažnu buku. Kao da je eksplodirala bomba. Jako smo se uplašili, otrčali do prozora, otvorili ga i svi su počeli da skaču. Bili smo na prvom spratu - REN TV kanal je preneo reči učenice po imenu Zuhra.

Zuhra je takođe rekla da je videla učenike kako leže na zemlji, mnoštvo vozila policije i Ministarstva za vanredne situacije, kao i privedenog napadača.

- Videla sam đake osmog razreda kako skaču sa trećeg sprata. Otprilike pet minuta kasnije videla sam dva odrasla muškarca kako nose jednog osmaka. Položili su ga na zemlju, bio je sav u krvi. Bila sam potpuno šokirana - rekla je devojčica.

12. maja nastava je otkazana u svim školama u Kazanju. Odgovarajuća uputstva dao je predsednik Tatarstana Rustam Minihanov.

U Tatarstanu je 12. maj proglašen za dan žalosti za ubijenima u pucnjavi.

Prema rečima Minihanova, ubijeno je četiri dečaka i tri devojčice. Iz njegove pres službe su kasnije rekli da je i jedna nastavnica ubijena, kao i još jedna osoba zaposlena u školi.

Terorista je uhapšen, ima 19 godina. Vatreno oružje je registrovano na njegovo ime. Ostali saučesnici nisu utvrđeni, istraga je u toku - rekao je Minihanov nakon posete školi.

Istraga će pritvorenom odrediti psihijatrijski pregled. Istražni komitet je pokrenuo krivičnu istragu masovnog ubistva.

Prethodno su mediji preneli različite informacije o broju ubijenih i broju napadača. Neki su naveli i da su neka od dece nastradala prilikom pokušaja bekstva.

Autor: Blic

#Kazanj

#Masakar u školi

#rusija