Tragove krvi istražitelji su pronašli u svim prostorijama jezive kuće

U kući strave u Ritopeku, za koju istražitelji sumnjaju da je klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića služila za mučenje i ubijanje, policija je našla i žensku garderobu!

Kako mediji navode, komadi pronađene odeće poslati su na veštačenje kako bi se utvrdilo kome pripadaju.

- Tokom detaljnog pregleda kuće u Ritopeku, u potkrovlju, zatečena je jedna kesa, na kojoj je bilo tragova krvi. U toj kesi, otkriven je šal Crvene zvezde, ali i jedna crna suknja i gornji i donji deo ženske pidžame - otkriva izvor.

DNK analiza

Kako navodi, tek kada bude otkriveno čija je ženska garderoba, istražitelji će moći da sklope sliku o tome otkud ona tu.

Trka za dobijanje statusa svedka saradnika

Kriminalna grupa, podsetimo, uhapšena je 4. februara i iza rešetaka se našlo 24 osumnjičenih. - Suočeni s ozbiljnim dokazima, ali i novim saznanjima, neki su odlučili da progovore. Već postoje ozbiljni kandidati za svedoke-saradnike, koji su spremni da sve što znaju o zločinima podele sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu - otkriva izvor.

- Biće uzet DNK sa suknje i ostalih stvari. Ne možemo da nagađamo da li je to garderoba žena koje su možda za zabavu dovodili u tu kuću ili je u pitanju nešto drugo - kaže sagovornik iz istrage.

Podsetimo, sumnja se da je kriminalna grupa koja je činila monstruozne zločine u kući, u kojoj su istražitelji otkrili tragove krvi gotovo u svim prostorijama, bunaru i šupi, ali i industrijsku mašinu na mlevenje mesa, ubijeno najmanje petoro ljudi čiji su nestanci prijavljeni prošle godine.

- Proveravaju se i svi drugi tragovi, naročito sa mašine za mlevenje mesa, jer se veruje da će ona dati najkonkretnije dokaze o tome ko je sve na najstrašniji mogući način završio u ovoj kući - dodaje on.

Novi dokazi i proširenje istrage?

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje vodi istragu protiv pripadnika Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe, nakon pronalska arsenala oružja i mašine za mlevenje mesa u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku, u narednom periodu moglo bi da proširi istragu.

- Odluka tužilaštva o proširenju istrage, kako u pogledu novih krivičnih dela, tako i njihovih učinilaca, uslediće po okončanju veštačenja koja treba da utvrde ko je koristio oružje, da li je i gde bilo korišćeno, ili bilo namenjeno da se upotrebi - kaže predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST), Nenad Stefanović.

Nova otkrića u kući strave, pre svega mašina za mlevenje mesa i arsenal, koji su bili u tajnom, podzemnom bunkeru, prema rečima ministra policije Aleksandra Vulina, prevazilazi ono što su radili i posedovali pripadnici zloglasnog zemunskog klana koji je razbijen posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Mleli žrtve

- Danima su držali žrtve žive, mučili ih na najzverskije načine, da bi ih potom ubili, tela raskomadali i uglavnom stavljali u taj mlin za meso i kosti, kako bi uništavali tragove. Oni pripadnici klana koji nisu to radili bili su spremni da nam kažu gde se šta nalazi i ne sumnjam da će toga biti još - rekao je ministar.

Govoreći o oružju koje je otkriveno u specijalnoj prostoriji čiji je ulaz bio dobro sakriven, on je naveo da sve ukazuje da je ova kriminalna grupa bila spremna za obračun sa državom.

Autor: Kurir.rs

#klan

#kriminalna organizacija

#organizovani kriminal

#velja nevolja

#veljko belivuk