Da li biste vi oprostili prevaru? 🤔

Zvali vi to aferom, neverom, varanjem, izdajom ili preljubom, radi se o delu života koji je bolan. Kada vas neko koga volite vara s drugom osobom, imate osećaj da vam se ceo život okrenuo naglavačke i prirodno je da se osećate tužno, depresivno, besno...

1. Fizička prevara - Ova je vrsta nevere najčešća i uključuje seks. Partner koji vara upušta se u polne odnose s trećom osobom, a radi se o čisto fizičkoj aferi bez emocionalnih veza

2. Emocionalna prevara - Emocionalne prevare su najteže, kako veruju mnogi. Spoznaja da je osoba koju volite razvila osećaje prema nekom drugom može biti mnogo bolnija od fizičke prevare, jer neko ko je sa vama delio svoju sreću, strahove i brige odjednom to radi s nekim drugim, vama iza leđa.

3. Onlajn prevara - Tehnologija je zbližila ljude, svet učinila manjim mestom, ali i omogućila neke nove nivoe prevare. Onlajn afere događaju se u virtualnom prostoru, a mogu ili ne moraju prerasti u nešto i u stvarnom životu.

4. Fizička i emocionalna prevara - Iako u mnogim situacijama postoje načini na koje je moguće popraviti odnos i ljudi su spremni da oproste mnogo toga, u situaciji kada se vaš partner zaljubi u osobu s kojom vas vara to je teško učiniti.

5. Osvetnička afera - Osvetnička afera je ona u kojoj neko prevari partnera kako bi mu se osvetio za njegovu prevaru. Radi se o preljubi kojoj je motiv čist bes i potreba za izjednačenjem. Činjenica je da osveta nije rešenje problema.

ŠTA KADA SE PREVARA DOGODI?

Kada je u pitanju nošenje s prevarom, niko nije isti i odluka je na vama. Postoje osobe koje mogu preći preko prevare i one koje ne mogu. Ako svojoj vezi ili braku želite dati još jednu priliku uprkos prevari, jedna od opcija razgovor sa stručnom osobom.

Od vitalnog značaja za vaš odnos je ponovno uspostavljanje poverenja jer će se bez njega problemi i zameranja u jednom trenutku opet vratiti, ali vi ste ti koji najbolje znate kako se osećate.

Autor: Redportal.rs

#ljubav

#prevara