Publika ga pamti kao Šćepana Šćekića i Bogoljuba Gagića Čerčila

Na današnji dan 1951. godine rođen je glumac Danilo Lazović u Brodarevu kod Prijepolja.

U Priboju je završio gimnaziju, a potom studije glume na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, ali je igrao i u Ateljeu 212 i Zvezdara teatru, gde je odigrao čak 600 izvođenja predstava.

Iako je publici ostao prepoznatljiv kao Šćepan Šćekić iz Srećnih ljudi (1993-1996) i Bogoljub Gagić Čerčil iz Porodičnog blaga (1998-2001), igrao je u serijama Bolji život, Kraj dinastije Obrenović i Stižu dolari, te filmovima Laf u srcu (1981), Najbolji (1989), Tri karte za Holivud (1993)...

Lazović je bio izuzetno politički angažovan i deklarisao se kao srpski nacionalista. Početkom devedesetih godina je sarađivao sa dobrovoljcima u Bubanj Potoku. Zalagao se za obnovu monarhije i uvođenje veronauke kao obaveznog predmeta u osnovnim školama. Govorio je na jednom mitingu Srpske radikalne stranke i bio član Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću.

Preminuo je od infarkta 25. marta 2006. godine. Sahranjen je na Topčiderskom groblju, a opelo je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Autor: redportal.rs

#Bogoljub Gagić

#Danilo Lazović

#Srpski nacionalista

#glumac

#srpski glumac

#šćepan šćekić