Najmlađa publika je na izložbi prvi put u prilici da se susretne sa pojedinim tehničkim uređajima

Prva izložba Muzeja nauke i tehnike prevashodno namenjena deci, Leta pre neta otvorena je večeras u muzejskoj Galeriji 51.

Kustoskinje Mirjana Babić, Milena Vrzić Bešić, Milena Vidosavljević i Tamara Tešević, približile su publici duh vremena pre interneta i objasnile značaj tehničkih uređaja koji su nekada bili u svakodnevnoj upotrebi, a deca ih danas najčešće koriste putem aplikacija na mobilnom telefonu.

Foto: Tanjug/Miloš Jurišić

Najmlađa publika je na izložbi prvi put u prilici da se susretne sa pojedinim tehničkim uređajima, dok su se njihovi stariji članovi porodice na momenat vratili u prošlost i prisetiti se kako su izgledala leta pre interneta.

Izložba ima praktični, edukativni i zabavni karakter.

Foto: Tanjug/Miloš Jurišić

Postavka je podeljena na dve vremenske zone: Ovako je nekada bilo i Ovako je počelo, kao i šest tematskih stanica: Piši-briši, Kada moje uši čuju, Ptičica, Halo, ko je, Zabava u kutiji i Ringeraja.

Na kraju postavke je stanica Surf bez daske, u sklopu koje se sve pomenute stanice objedinjuju u samo jednom predmetu.

Na svakoj od navedenih stanica nalaze se interaktivni eksponati, pa su tako deca imala priliku da kucaju na pisaćoj mašini, napišu i pošalju pismo, režiraju sopstveni film, isprobaju kameru opskuru, fiksni telefon, flipere i još mnogo toga.

Foto: Tanjug/Miloš Jurišić

Tokom trajanja izložbe će biti organizovane radionice, turniri u klikerima i razna takmičenja u kojima će oni najspretniji i najmaštovitiji osvojiti brojne nagrade.

Autor: Tanjug

#Izložba

#Leta pre neta

#muzej nauke i tehnike