Besplatan koncert u subotu

Nakon 2 godine pauze organizuje se 4. izdanje Sanremo Giovani World Tour, manifestacija koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI, koja finaliste festivala Sanremo Giovani 2021 dovodi pred publiku nekih od najdinamičnijih gradova Evrope 🎶🎶🎶. Beograd će biti jedna od 4 evropske prestonice koja će ove godine ugostiti Jumana, Martinu Beltrami, Litame i Samiju na turneji u trajanju od 7 dana 🎤🎵.

Između prošlosti i sadašnjosti, pesme za sva vremena i novi hitovi čuće se zahvaljujući nastupu umetnika koji će na sceni izvesti sopstvene numere, kao i nove verzije velikih klasika italijanske muzike, u saradnji sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom i njegovim muzičarima. Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene.

UMETNICI:

JUMAN 🎵

Rođen u Rimu od oca sa Zelenortskih ostrva i majke iz Rima, pobednik je poslednjeg izdanja festivala Sanremo Giovani sa pesmom „Mille Notti“. Još kao tinejdžer počinje da piše sopstvene pesme i 2015. godine seli se u London i Berlin gde nastavlja svoj životni i muzički put. Godine 2016. vraća se u Italiju i stupa u kontakt sa diskografskom kućom Leave Music, koja već sarađuje sa pevačima kao što su Manarino, Toska i Avinkola.

Foto: Redportal.rs/Claudia Pajewski

🎶 MARTINA BELTRAMI

Kantautorka rođena u Rivoliju, učestvuje 2020. godine u poznatom televizijskom talent-šou programu „Amici di Maria De Filippi“. Sa svojim prvim singlom „Luci accese“ dolazi na prvo mesto liste singlova platforme iTunes i ulazi na plejliste „New Music Friday“ i „Viral 50“ platforme Spotify. Ova pevačica je jedno od italijanskih zaštitnih lica globalne kampanje „Unlike Any Other“ kompanije Spotify posvećene umetnicima koji pripadaju zajednici LGBTQIA+. Dana 25. marta diskografska kuća Artist First/Fiero Dischi objavljuje „CARA ME”, debi album kantautorke iz Torina.

Foto: Redportal.rs/Chiara Mirelli

LITAME 🎵

Pevačica iz Veneta, 2020. godine počinje da piše sopstvene pesme sa autorima i producentima Stefanom Pavijanijem i Nikolom Mesedaljom. U junu 2021. godine, sa pesmom „Respiro su Marte“, plasirala se među prvih 6 izvođača na festivalu novije italijanske muzike „Fatti Sentire“, koji se prikazivao na kanalu Rai 2.

Foto: Redportal.rs/Sanremo Giovani

🎶 SAMIA

Rimljanka poreklom iz Somalije i Jemena, nalazi se 2021. godine na spisku izvođača diskografske kuće Leave Music i objavljuje singl sa pesmama „Volume Spento“ i „Piove“, u aranžmanu i produkciji Frančeska Katalda.

Foto: Redportal.rs/Giacomo Gianfelici

MAURICIO FILARDO

Umetnički direktor internacionalne turneje „Sanremo Giovani World Tour“ od 2019. godine, bio je muzički direktor festivala Sanremo Giovani 2018. i muzički direktor šou programa festivala Sanremo 2019. Takođe je i muzički direktor „Pesme za Evroviziju 2022“, a bavi se i produkcijom, pisanjem aranžmana i komponovanjem muzike za film i televiziju.

Autor: redportal.rs

#Muzika

#kalemegdan

#nastup

#sanremo