Časopis se bavi arhitekturom, unutrašnjom arhitekturom, dizajnom i primenjenom umetnošću

Časopis Koncept, koji se bavi arhitekturom, unutrašnjom arhitekturom, dizajnom i primenjenom umetnošću, izašao je iz štampe i dostupan je onlajn i u knjižarama Delfi i Booka, saopštilo je uredništvo ovog magazina.

Po rečima urednika, na osnovu višegodišnjeg iskustva stečenog u časopisu Arhitekta, redakcija sačinjena od profesionalaca angažovanih u praksi kreirala je izdanje čiji je cilj da bude saradnik svakom čitaocu na putu od ideje do realizacije enterijera.

Poučeni ličnim iskustvima u radu s klijentima, autori nisu želeli da kreiraju izdanje koje se sastoji od inspirativnih fotografija, već da ponude i dodatni sadržaj.

Uredništvo navodi i da težište ovog broja nije na idejnim rešenjima, već na izvođačkim projektima i da su podjednako zastupljeni autori, investitori, proizvođači i majstori, kao i da kroz prikazivanje procesa rada na projektima, časopis odgovara na izazove poput odabira pouzdanih saradnika, (ne)dostupnosti materijala na srpskom tržištu, ograničenog izbora nameštaja i mehanizama.

- Pred nama su vrlo aktuelne teme koje profesionalno odgovaraju na mnoge naše nedoumice u vezi sa kupovinom, uređenjem, prodajom nekretnine. . . U vreme kada gradi svako i kada se gradi svuda, koliko zaista vredi naš stan? Kolika je njegova upotrebna vrednost? Ovo su pitanja koja se nalaze u fokusu prvog broja ovog časopisa - navodi uredništvo časopisa.

Prema rečima urednice i arhitekte Katarine Stojić, cilj Koncepta je da postane deo kućne biblioteke kome će se čitaoci po potrebi vraćati.

Autor: Tanjug

#KOncept

#Katarina Stojić

#arhitektura

#Časopis Koncept