Taman hteo da apsolvira i 110 deseti 😔

Ovaj san većine studenata na Univerzitetu u Beogradu omogućilo je Kristofu Bumbahu malo bogatstvo koje mu je dalo prostora da sprema ispite po svojoj volji i do mile volje.

Posle apsolviranja 85 semestra, u svojoj 61. godini, on je smatrao da je "dovoljno spreman" da polaže ispit iz predmeta stari i moderni jezici. Kako je sam navodio, a složiće se sa njim i mnogi sadašnji studenti, postoji VELIKA razlika u polaganju ispita. Naime, on je smatrao da je svaki mladić sposoban da položi bilo koji ispit najobičnijim mehaničkim reprodukovanjem znanja. Ali, za PRAVO ZNANJE, i njegovo adekvatno izražavanje potrebna je zrelost! 🤓

I zaista Bumbah je ovakvim "znanjem" zaista tukao sve rekorde 😂.

Tokom polaganja jednog ispita njegov profesor, višestruko mlađi od njega, dao mu je jedan veoma težak tekst iz latinskog jezika na prevod. Pošto je pročitao tekst Bumbah je izjavio:

Ovog pisca odavno nisam čitao, poslednji put je bilo pre 44 godine.

Ispit je položio sa najvišom ocenom.

Svoje maleno bogatstvo trošio je pažljivo i oprezno. Niko se ne može setiti da li je ikada izlazio drugačije odeven. Nosio je često, na smeh mnogih, ogromne kožne kaljače - i to CELE GODINE.

Na svečanostima uvek je nosio studentsku odeždu, koja je bila stara skoro pola veka!

Za doktorat se, ni manje ni više, odlučio za temu Engleski sportski izrazi i njihova primena u Parlamentu.

Međutim ako bi iko pomenuo njegov "dugi staž na studijama" strašno bi se razljutio. Kada mu je rođeni najbolji prijatelj jednom čestitao na položenom ispitu, skočio je i uzviknuo:

FUJ STIDITE SE!

Hahaha večiti studenti isti svugde i za sva vremena, kako danas tako i daleke 1931. godine. 🤭🤭🤭

Foto: Facebook.com/Pisalo je u novinama

IZVOR: FB / Pisalo je u novinama

Autor: redportal.rs

#109 semestara

#110 semestara

#Apsolventski

#ispiti

#rokovi

#student

#studenti

#univerzitet

#večiti