Lidija: Dečji frizer Petar Pan je moja mala crkva u kojoj krštavam decu (šišam ih pre popa)

Lidija Ćirić je srpska književnica multimedijalnog usmerenja. Među njenim objavljenim knjigama su Rekvijem za jedan dan i Bez 'Dragi moji'. Sarađivala je i organizovala mnoge književne večeri. Takođe je vlasnica dečjeg frizerskog salona Petar Pan.

Priča je priča, a stvarnost je samo ovaj trenutak, rekla je ova uvek nasmejana žena, te smo želeli da čujemo i o njenim pričama i o stvarnosti koju živi 😎.

U intervjuu za Redportal.rs Lidija nam je otkrila ko ju je do sada najviše nasmejao, šta mora da ima prava Beograđanka, koji momenat iz frizerskog salona Petar Pan je ostavio najveći utisak na nju, kao i za koga smatra da je najseksepilniji lik srpske književnosti 🤩.

Foto: Redportal.rs/Miloš Rafailović Raf

Ko te je do sada najviše nasmejao i zašto? 😁

Ćerka Andrea, ne postoji duhovitija osoba od nje, verovatno zato što je moja. Ljudi su odavno zaboravili da se iskreno smeju.

Šta obavezno mora da ima prava Beograđanka? 🤔

Prava Beograđanka obavezno mora da ima reč u krvi. Ne daje je.

Neko na tvoju esejsku poruku odgovori: OK. Tvoja reakcija je...? 

Bez akcije nema reakcije, potrudim se da toj osobi nikada ne odgovorim na poruku, bez obrazloženja.

Foto: Redportal.rs/Miloš Rafailović Raf

Najgotivnija društvena mreža? 

Ne postoji. Toliko su uništile ljubav da počinjem da ih prezirem. Nazvala sam ih odskora sluge. Tu su i u dobru i u zlu, kao loš brak.

Smajli koji je pasivna agresija? 

Ne koristim smajlije. Takođe oblik uništavanja mog omiljenog, svrsishodnog, sarkazma.

Da li bi pre provela dan bez mobilnog telefona 📲 ili bez muzike 🎶?

Mobilnog telefona. Poštena žena ni švalera više ne može da ima, uvek si pod prismotrom🙄. E ovde bi došao jedan smajli, da se ovi nepošteni ne naljute. Kikikiki

Treba da popiješ vodu, kafu, viski i šljivovicu sa: Slobodanom Vladušićem, Igorom Marojevićem, Vladimirom Kecmanovićem i Igorom Perišićem. 😁 Sa kime šta piješ i zašto?

Sa Vladušićem kafu, još nismo zaglavili u kafani a i on važi za finog momka, nisam ga videla sa flajkom. Maroje pije dosta kafe, viski prija. (Napravila bih drugi izbor alkohola, ali ovde ti diktiraš pitanja). Kecman, viskić. Ipak je na funkciji. Perišić se davno skinuo sa alkohola, pa smo uglavnom na nes kafi. Ne pijem, ali kada moram, nije frka.

Na koje mesto na Čuburi bi nas odvela? 🤗

Gradić Pejton, kafana Čubura. Parkić Čuburac jer je to moje detinjstvo iako sam prohodala u Šiptarcu kod kafane Kalenić. Dečji frizer Petar Pan, moja mala crkva u kojoj krštavam decu (šišam ih pre popa), a to mi je bio san i, naravno, Zvuci srca preko puta, jer tamo rade deca sa posebnim potrebama i u njima sve više pronalazim sebe.

Šta smatraš da je najvredniji savet koji si dala svojoj deci? 😅

Više primer, nego savet, da moraju da rade, jer hleb ne pada sa neba, i da nikada nikoga ne izdaju ma koliko se osećali izdano, ponekad.

Pored toga što si književnica, takođe si i vlasnica dečjeg frizerskog salona Petar Pan. Koji momenat je posebno ostavio utisak na tebe kada su klinci koji dolaze u pitanju? 

Šišala sam 5-godišnju devojčicu obolelu od raka na kratko pred hemoterapiju. Išle su joj suze bez ikakve mimike, nije plakala, samo je majci govorila: 'Beži od mene.' Dete koje je u sekundi delovalo kao starica, mudra, sve joj je jasno kao dan. To je ta borba smrti i života u kojoj sam slučajni učesnik, ali se uvek molim ‒ i pobednik.

Foto: Redportal.rs/Miloš Rafailović Raf

Opiši u 5 reči svet o kojem pišeš. 📝

Stranac. Tuđin. Polu. Da kažem i 2 vedre: deca i ljubav.

Najčudnije pitanje koje ti je neko postavio na književnoj večeri je...?

„Da li je obavezno da žena pisac bude lepa i ima lepu haljinu?” Naravno (smajli slovima).

Najseksepilniji ženski lik srpske književnosti? 🤩

Kili iz BEZ 'DRAGI MOJI' zato što ličim na nju.

Koliko je u životu bitna želja? 

Želja bez rada, molitve i toga da ipak moramo nešto da preduzmemo ne znači ništa. I ja sam želela da budem astronaut.

Poruka za naše čitaoce, gledaoce i slušaoce? 😎

Budi mudar, mudra, ali im to ne reci.

Foto: Redportal.rs/Miloš Rafailović Raf

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Lidija Jelisavčić

#RED intervju

#intervju