DNK će se vaditi iz kake, naravno 👮‍♂️👮‍♀️

Za mnoge ljude, ništa ne postoji što im izaziva takav napad besa poput vlasnika pasa koji ne čiste za svojim psima. Da li je u pitanju trotoar, park, ili čak dvorište, neki vlasnici jednostavno smatraju da je kaka njihovog psa sada javno dobro - koje oni ne smeju da diraju.

Sobzirom da statistika usvajanja pasa raste svake godine eksponencijalno, posebno tokom perioda pandemije, u određenim oblastima problem je postao zaista zastrašujuć. Jedno od takvih mesta je Tel Aviv, gde je navika stanovnika da ostavljaju kaku šitom grada postao ozbiljan problem. I stoga grad je odlučio da uzvrati nevaspitanim građanima - i to, boga mi, u full 21. vek stilu.

Gradsko veće Tel Aviva odobrilo je zakon ranije ove nedelje, po kome se uspostavlja baza podataka DNK svih registrovanih pasa u gradu (ne i pasa lutalica), koja će služiti da se uporedi sa DNK nalazima pronađenim u ostavljenim fekalijama. Na ovaj način vlasti če moći efikasno da prate bezobrazne vlasnike koji ne čiste za svojim ljubimcima i da ih debelo kazne - kaznama koje veće želi da još više povisi.

U okviru zakona biće i deo koji zahteva od vlasnika da preda DNK uzorak ljubimca svaki puta kada dolazi na produženje dozvole za posedovanje psa (Tel Aviv zahteva vlasnike pasa da izvade dozvolu pre no što se odluče na kupovinu ili usvajanje pasa).

Kako je navedeno u izjavi zvaničnika:

Amandman na zakon je odobren kao deo konstantnog rada grada na suzbijanju fenomena gde se pseće fekalije ne sakupljaju od strane vlasnika. Postojanje DNK baze podataka pasa u celom gradu, omogućiće nam da upoređujemo uzorke fekalija na ulici, i da na taj način sprovodimo efikasno zakon jer ćemo znati koji vlasnik je kriv čak i nakon što je "prekršaj načinjen".

Ako vlasti otkriju vašu ilegalnu kaku i povežu je sa vama tj. vašim psom, odmah će vam na vrata stići kazna u minimalnoj visini od 222 dolara.

Autor: redportal.rs

#DNK

#DNK analize

#Kaka

#Protivzakonito kakenje

#Psi

#Tel Aviv

#kućni ljubimci