Dete napravilo NEUTRONSKI PIŠTOLJ u maminoj šupi 🤓☢🤓

Svakome treba hobi zar ne? Nešto čime biste odagnali dosadu, poboljšali svoje mentalno zdravlje, sposobnosti, i potpomogli svoj društveni razvitak. Sve u svemu hobiji su odlična stvar.

Samo neka vam hobi bude nešto što vas neće oterati u zatvor jer ste zbog njega stvorili nuklearnu bombu.

Godine 1994. Dejvid Han je imao 17 godina i bio član Izviđača iz Mičigena sa velikom ljubavlju prema nauci. Sedam godina kasnije, dobio je knjigu Zlatna knjiga hemijskih eksperimenata, koju nije više spustio.

E sad, postoji velika razlika između ljudi koji vole nauku i Dejvida Hana. Dok jedni čituckaju članke i gledaju dokumentarce, Han je napravio NUKLEARNI REAKTOR U SVOM DVORIŠTU. 🤣

Ako ste mislili da je neverovatno da je jedan mladić uspeo da izvede nešta tako komplikovano i kompleksno, poput dizajniranja, izgradnje i održavanja nuklearnog reaktora - niste jedini. Han je uhapšen avgusta 1994. godine, kada je policija otkrila nešto što je klasifikovala kao potencijalnu eksplozivnu napravu u gepeku njegovog automobila. Od tog trena odjednom se našao u problemu, ne samo sa policijom, već i sa Nuklearnom regulatornom komisijom SAD, FBI i Egencijom za zaštitu okoline.

Pride, nakon detaljnog pretresa i istrage automobila od strane policije Mičigena, bombaške jedinice i Državnog departmana za zdravlje, otkrivena je dovoljna koncentracija radioaktivnog materijala torijuma i amerikuma da se odmah (po automatizmu) podigla uzbuna i počelo sprovođenje FEDERALNOG RADIOLOŠKOG PLANA ODBRANE U SLUČAJU RADIOAKTIVNOSTI. 😂😂😂

Na sve to Han je imao samo jedan odgovor:

Sve što je želeo je da dobije svoju nagradu i napredovanje u Izviđačima za kompletiran test. Samo je želeo svoj bedž srebrnog orla.

Kada su na njegovu kućnu adresu stigli federalni radiološki eksperti, u pod punom biohazard opremom, i ispitali njegovu "laboratoriju" (majčinu šupu za stare lonce) otkrili su nivo radijacije 1000 puta viši od normalnog.

Prema izveštaju Departmana za javno zdravlje SAD, "laboratorija" je sadržala materijale koji su regulisani isključivo federalnim zakonom. Sama šupa je predstavljala neposrednu i veliku opasnost po ljude u blizini, i ogroman rizik po zdravlje zajednice. Kako su dodali:

Nikakva količina znakova, kojim je šupa obilovala, na kojima je pisalo OPREZ, PAŽNJA OPASNO, ili RADIOAKTIVNO STOP nije bilo ni u najmanju ruku dovoljno kao mera zaštite.

Hanova laboratorija je hitro rastavljena na komade. Materijali koje je sakupio u svojim eksperimentima su transportovani u Jutu i zakopani u sred Velike slane pustinje - ispod desetina metara peska.

Međutim, kako Han kaže, do najboljih i najopasnijih delove njegove laboratorije prvo je došla njegova majka. Dok je bila u šupi pokupila je sve njegove "najopasnije" eksperimente. Pronašla je bočice sa radijumom, kamenčiće torijuma, radioaktivni prašak, i potpuno funkcionalni, iz kućne radinosti, NEUTRONSKI PIŠTOLJ (CAR) 🤓.

Mama je sve to uredno pobacala u đubre. 🤭🤭🤭

Autor: redportal.rs

#Dečak

#Fbi

#Neutronski pištolj

#SAD

#Torijum

#nuklearni reaktor

#radioaktivnost