Životna priča koja vas neće ostaviti ravnodušnima 🧐

U jednoj od ovonedeljnih emisija Razvlačenje imali smo priliku da čujemo životnu priču mladog pisca Danijela Kamberija, koji je sa samo 22 godine napisao svoje memoare. Knjiga nosi ime Potraga za sobom, a u njoj opisao je sve kroz šta je prošao do sada.

- Memoari se obično pišu u poznim godinama, ja sam svoje napisao sa 22. Iako veoma mlad, proživeo sam više nego neko za 3 života. Tako to valjda biva kada te život sapliće na svakom koraku, kad nemaš detinjstvo i topli dom - ovim rečima Danijel je započeo svoju knjigu koje je izdao pre nešto više od 3 nedelje.

Foto: Printscreen YouTube/RED TV

Danijelov brat je takođe pisac, on je izdao knjige Grad bola i Grad greha, koji je nedavno izašao. U svojim knjigama Meti i Danijel izneli su na neki način dva pogleda na istu životnu priču.

- Naš glavni cilj je da motivišemo omladinu, a najviše naše Rome zato što svi mi očekujemo od nekoga da nam pomaže, da nam da, ali mislim da sami moramo da krojimo svoj put i da imamo neke ciljeve pred sobom - kazao je Danijel u emisiji i potom rekao da svaki čovek u sebi može da pronađe inspiraciju, a njegova se nalazi i u ćerkama.

Foto: Printscreen YouTube/RED TV

Danijel ima dve ćerkice od kojih jedna ima 3 godine, a druga 11 meseci.

- Ja sam odrastao u domu i promenio sam nekoliko hraniteljskih porodica, još uvek nemam realizovan smeštaj, tako da jednoga dana kada možda ne budem imao šta da im ostavim, imaću nešto vrednije od toga, a to je ova moja autentična priča. To je vrednije od svega - rekao je Danijel i dodao da se snašao da knjigu izda bez novca i tako svima pokazao da je sve moguće!

Knjiga je nastala za oko 3 meseca, jer je napisana po istinitoj priči, odnosno po njegovom životu, a manje od 5 odsto čine fiktivni događaji kojima je pisac obogatio priču. Danijel je kroz svoje memoare govorio o životu napuštenog deteta i otkrio kroz šta je prošao u porodicama koje su brinule o njemu.

Više o knjizi i Danijelu možete saznati iz videa ispod:

IZVOR: YT / RED TV

Autor: redportalr.s

#Danijel Kamberi

#memoari

#potraga za sobom

#razvlačenje