Vreme je za čitanje 😉

Ništa nije teže nego pitati nekoga "šta želi" bez sposobnosti da to opišete. Ispitujući na hiljade žena da opišu šta ih tačno dovodi ili šta im tačno povećava zadovoljstvo tokom seksa i stvarajući nove reči za najčešće odgovore, tim naučnika želi da stvori tzv. rečnik zadovoljstva kako bi svako drugi mogao sa lakoćom da prepozna šta neko želi i da to primeni. 🥳

Doktorka Devon Hansel sa Univerziteta u Indijani je vođa studije za žene sa engleskog govornog područja širom sveta, u kojoj ih je ispitivala i molila da opišu šta im to tačno povećava zadovoljstvo tokom seksa.

Identifikujući više tehnika koje se najčešće koriste i koje povećavaju ekstazu tokom vaginalne penetracije, da li sa penisom, igračkom ili prstima, Hensel im je nadenula imena. Do sada je kompletirala intervju sa više od 3.000 žena u starosti od 18 do 93 godine.

Da bi osigurali da učesnici intervjua razumeju o čemu se radi, kolege u njenom timu su izradile videe u kome druge žene kroz svoje iskustvo objašnjavaju specifične tehnike koje su u pitanju.

Najpopularnija tehnika, kako Hensel prenosi je ona kojoj je tim nadenuo ime angling odnosno pomeranje kukova (menjanje centra stimulacije vagine kroz pomeranja ugla penetracije), gde je čak 87,5% intervjuisanih odgovorilo da im ovaj potez povećava zadovoljstvo. Tri druge tehnike rocking (maksimalna i duboka penetracija bez daljeg pomeranja, gde je klitoris u stalnom kontaktu), shalowing (dodir koji ostaje unutar samog početka vaginalnog kanala) i pairing (stimulacija klitorisa tokom same penetracije) dobile su najmanje 69,7% pozitivnog odziva.

Prethodno navedene tehnike su samo najpopularnije od plejade tehnika koje su Hensel i njene kolege identifikovale i nazvale OMGYES Pleasure Report. Studija je objavljena u naučnom časopisu Plos One, gde se detaljnije analiziraju navedene tehnike kao i mnoštvo subtehnika i specifičnijih verzija svake.

Učesnici su takođe preneli koliko svaka od tehnika utiče na njihov orgazam. Na primer, 10% onih koji su uživali u Shallowing tehnici odgovorilo je da im ona drastično povećava šansu za orgazmom, dok je čak četvrtina izjavila da im čini orgazme jačim.

Link ka celoj studiji nalazi se ovde, muškarci bacite se na čitanje za praznike. 🤭🤭🤭

pročitajte još

BDSM 💕💕💕

Autor: redportal.rs

#Nauka

#Penetracija

#Seks Igračke

#Stimulans

#orgazam

#penis

#seks

#tehnike

#vagina

#zadovoljstvo

#zdravlje