Mladi hirurg i amaterski fotograf Džordž Hardi odlučuje u predvečerje rata 1854. godine da se kao lekar pridruži britanskoj vojsci i ukrcava se na brod za Krim

Ranije nego inače, u petak, 29. aprila od 18 sati u knjižari Delfi SKC organizuje se 87. tribinu Laguninog književnog kluba, a tema će biti roman Beril Bejnbridž Mladi gospodin Džordži 📝📒📚.

O knjizi jedne od najznačajnijih engleskih spisateljica druge polovine XX veka govoriće prevoditeljka Vladislava Ribnikar i književnica Ljubica Arsić.

Protagonisti romana Mladi gospodin Džordži mozaički, u 6 poglavlja, pletu univerzalnu priču o besmislu rata i nemogućnosti da se njegove strahote predstave bilo slikama bilo rečima, ni izdaleka onako verno i plastično kao što ih je svako od ovih pojedinaca doživeo 🤔.

Foto: Unsplash.com/Mikołaj

Mladi hirurg i amaterski fotograf Džordž Hardi odlučuje u predvečerje rata 1854. godine da se kao lekar pridruži britanskoj vojsci i ukrcava se na brod za Krim. U njegovoj neobičnoj pratnji su i njegov zet, geolog i erudita dr Poter, kao i nezaobilazna Mirtl, devojka koju su njegovi roditelji nekada prihvatili kao siroče, a koja je tokom vremena postala nerazdvojni deo porodice.

Dok se preko Carigrada i Varne zajedno sa vojskom približavaju krimskom ratištu, postepeno nam se otkrivaju tajne njihovih složenih odnosa, nepomirljive strasti, težnje i snovi koji ih istovremeno povezuju i razdvajaju. Na Krimu im se pridružuje zagonetni Pompej, nekadašnji ulična varalica, u ulozi pomoćnika ratnog fotografa. U ovom potresnom romanu rat će se sudbonosno umešati u živote likova, razbijajući njihovu veru u moć razuma i mogućnost upravljanja vlastitim životima.

Mladi gospodin Džordži Beril Bejnbridž je na popustu od 30% do 29. aprila u knjižarama Laguna i Delfi, na sajtu Laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Autor: redportal.rs

#Beril Bejnbridž

#Delfi

#Laguna

#Mladi gospodin Džordži

#bookish

#knjiga