Tradicionalna manifestacija posvećena deci održaće se u organizaciji izdavačke kuće Laguna i lanca knjižara Delfi

Dečji dani kulture, tradicionalna manifestacija posvećena deci, održaće se od 13. do 17. aprila u organizaciji izdavačke kuće Laguna i lanca knjižara Delfi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za štampu 📚📝.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tanja Vučković, predstavnica za medije u Laguni, istakla je kako je ovo 7. po redu manifestacija. Događaj će se odvijati na 60 lokacija u Srbiji i regionu. Ovi Dani će proteći u znaku rečnika, tako da će se pred čitaocima naći: Rečnik beskrajnog odrastanja Zorana Penevskog i Slavimira Stojanovića, Rečnik srpskih mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije Tamare Lujak 📚📘📕.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

POPUSTI NA LAGUNINA IZDANJA ZA DECU

📕 25% na 1 knjigu 📗📘 30% na 2 knjige 📙📒📗 35% na 3 knjige 📚 40% na 4+ knjige

Zoran Penevski, urednik dečjih izdanja u Laguni, između ostalog, istakao je 4. deo Fazona i fora Ljubivoja Ršumovića, kao i Zvezdu Slavicu Nine Seničar. U slikovnici Nine Seničar reč je o devojčicama koje treba podstaći da se bave onime što vole i žele, a što u našim društvenim okolnostima nije toliko popularno 🧐. Takođe, pomenuta je i knjiga Mitopedija bogato ilustrovani vodič kroz svet fantastičnih bića, koji sadrži animalne mitove.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tamara Lujak, autorka Rečnika srpskih mitoloških bića i Rečnika slovenske mitologije, rekla je kako je rečnik neobičan vid izražavnja, ali je izazovan 😍, te čitalac može sam da bira kojim će redosledom da čita. Dodala je da je jedna sveobuhvatna priča smeštena u te rečnike.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Osim popusta na Lagunina izdanja, biće omogućeni popusti i na izdanja drugih izdavača koji su se pridružili manifestaciji. Takođe, sami Dečji dani kulture obuhvatiće druženja sa piscima i razne radionice 🤩.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Delfi

#Dečji dani kulture

#Laguna

#dečja književnost

#knjige