Četvrtak, 23. decembar 2021, od 18 sati u knjižari Delfi SKC

Za nekoliko dana navršava se tačno stotinu godina od rođenja velikog pisca Dobrice Ćosića 📕. Tim povodom Laguna je organizovala Nedelju knjiga Dobrice Ćosića, ali i tribinu na kojoj će se ugledni činioci kulturnog života osvrnuti na delo velikog pisca.

Tribina povodom stotinu godina od rođenja Ćosića biće održana u četvrtak, 23. decembra 2021, od 18 sati u knjižari Delfi SKC. Govoriće reditelj Aleksandar Mandić, pisci Vladimir Kecmanović i Marko Krstić, i glumac i producent Goran Šušljik 😎.

Dobricа Ćosić, pisаc, esejistа, političаr, jednа je od nаjznаčаjnijih figurа srpske istorije i književnosti druge polovine 20. vekа. U književnost ulаzi 1951. godine svojim prvim romаnom Dаleko je sunce, prvim modernim romаnom o jugoslovenskoj revoluciji koji predstаvljа kritiku revolucionаrnog terorа. Dobitnik je Ninove nаgrаde 2 putа, zа romаne Koreni i Deobe.

Najznačajnije knjige celokupnog književnog dela Dobrice Ćosića možete čitati u Laguninim izdanjima: četvorotomni roman Vreme smrti, dela nagrađena Ninovom nagradom, trilogiju Vreme zla, koja je odnedavno i ekranizovana, Dvanaest portreta, o važnim piscima, antiutopijski roman Bajka, svojevrsni Ćosićev književni testament U tuđem veku II.

Autor: redportal.rs

#Aleksandar Mandić

#Dobrica Ćosić

#Goran Šušljik

#Laguna

#Marko Krstić

#Vladimir Kecmanović

#knjiga

#knjige

#tribina