Važno gde stoji i kakav miris birate

Savladavanje umetnosti nanošenja parfema ne podrazumeva samo njegovo nanošenje na pulsne tačke, već i stvaranje suptilne, ali dugotrajne arome koja će vas pratiti tokom dana. Nastavite sa čitanjem da biste saznali zašto vaš miris možda nema potrebnu izdržljivost, prenose magazin.novosti.rs.

Vaš omiljeni miris je travnati ili cvetni. Opšte pravilo je da mirisi u orijentalnim ili takozvanim drvenim kategorijama traju mnogo duže od citrusnih, cvetnih ili zelenih mirisa. Naravno, ako više volite lakši miris, i to je sasvim u redu.

Ne primenjujete miris na pravim mestima. Važna činjenica: toplota pojačava miris, pa je najbolje da parfem prskate na mestima koja stvaraju najviše telesne toplote, kao što su pulsne tačke na vratu i zglobovima — čak i na gležnjevima i zadnjim stranama kolena. Prskanje direktno na kosu je odličan trik jer su vaši pramenovi u osnovi ugrađeni difuzor (sa svakim češljanjem ili okretanjem kose, oslobađaju se neke mirisne čestice). Treba napomenuti jednu stvar: iako je u nama praktično ukorenjeno od malih nogu da trljamo zglobove jedan o drugi, to zapravo razbija miris, čineći da bledi brže nego što biste želeli.

Ne hidratizujete se dovoljno. Postoji direktna korelacija između vašeg režima hidriranja kože i vremena trajanja vašeg mirisa jer se miris ne uklapa dobro sa suvom kožom. Uverite se samo da vaša hidratantna krema nije mirisna tako da se ne takmiči sa vašim parfemom po izboru.

Ne čuvate svoj miris kako treba. Da li ste znali da mirisi imaju rok trajanja? Ako parfem promeni boju ili teksturu, verovatno je ostario i izgubio je deo svog integriteta. Prirodni sastojci će se razvijati i često će vremenom postati jači, ali postoji tanka linija između snažnog mirisa i nečega što samo miriše pogrešno, pa obratite pažnju. S druge strane, dok se svi mirisi na kraju pokvare (ili se barem značajno izmene), pravilno skladištenje je ključno da bočica traje. U idealnom slučaju, držite svoje mirise na hladnom, tamnom mestu (mada ne u frižideru) i dalje od klima uređaja ili grejnih jedinica.

Autor: magazin.novosti.rs